Kapósak Banksy művei

MTI-HÍRLondon. Banksy, a titokzatos brit utcaművész 30 alkotását árverezték el a vártnál legalább kétszeres áron Londonban.A nyomatokat és szobrokat Steve Lazarides galériatulajdonos, Banksy egykori ügynöke bocsátotta áruba a Bonham's aukciósház révén.

MTI-HÍR

London. Banksy, a titokzatos brit utcaművész 30 alkotását árverezték el a vártnál legalább kétszeres áron Londonban.

A nyomatokat és szobrokat Steve Lazarides galériatulajdonos, Banksy egykori ügynöke bocsátotta áruba a Bonham's aukciósház révén. A legkelendőbbnek a Rude Copper (Durva zsaru) című 2002-es nyomat bizonyult, amely egy obszcén kézmozdulatot tévő londoni rendőrt ábrázol: a várt 12 ezer font helyett 32 500 fontért talált gazdára.

A vártnál sokkal magasabb áron kelt el a 2004-es Christ with Shopping Bags (Krisztus bevásárlótáskával), 12 ezer helyett 22 500 fontért, a 2003-as Flower Tower (Virágtorony) 12 ezer helyett több mint 20 ezerért.

A pályafutását Bristolban kezdő, valódi kilétét a nyilvánosság elől mindmáig sikeresen titkoló utcaművész főleg társadalomkritikai alkotásairól ismert, azok többnyire az éjszaka leple alatt kerülnek fel egy-egy épület falára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?