Jókai Emléknap

Komárom. Jókai Mór halálának 100. évfordulója alkalmából A Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeuma emléknapot rendez holnap 14 órától a múzeum felújított dísztermében. Kvarda József, a kulturális minisztérium államtitkárának köszöntője után neves szakemberek tartanak előadásokat a város híres szülöttéről.

Komárom. Jókai Mór halálának 100. évfordulója alkalmából A Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeuma emléknapot rendez holnap 14 órától a múzeum felújított dísztermében. Kvarda József, a kulturális minisztérium államtitkárának köszöntője után neves szakemberek tartanak előadásokat a város híres szülöttéről. Jókai előtt és Jókai után a címe dr. Praznovszky Mihály, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság főtitkára előadásának. Dr. Fábri Anna irodalomtörténész a nagy mesemondó politikai szerepvállalásáról, politikai nézeteiről szól. Jókai és szülővárosa kapcsolatát taglalja dr. Szénássy Zoltán, a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület tiszteletbeli elnöke. Dr. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgató-helyettese a Jókai hagyaték történetét ismerteti előadásában. Az emlékülés után kerül sor a író szobrának megkoszorúzására, ünnepi beszédet mond Gáspár Tibor nyugalmazott gimnáziumi tanár. A Jókai Emléknap programját 17 órától a Jókai Színház társulatának felolvasóestje követi – ugyancsak a múzeum dísztermében. A társulat művészei (Bandor Éva, Tóth Tibor, Molnár Xénia, Holocsy Krisztina, Holocsy Katalin, Ropog József, Németh István, Kukola József, Benkő Géza, Tóth Attila, Varsányi Mari, Pőthe István, Dráfi Mátyás, Olasz István, Balázsy László és Benes Ildikó) Bacsó Péter Huncut Móricz című, kétrészes vígjátékát tolmácsolják, Verebes István rendezésében. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?