...jó lenne nem ütni vissza

Kassa. Földes László (Hobo), a karizmatikus énekes, író, színész és szövegíró ma délután Kassán adja elő verses-zenés József Attila-estjét.
Hobo az évek során több fontos, lázadó szellemiségű költő, illetve nemzedékére nagy hatással lévő zenész gondolataival ismertette már meg a fiatal hallgatóságot.

Kassa. Földes László (Hobo), a karizmatikus énekes, író, színész és szövegíró ma délután Kassán adja elő verses-zenés József Attila-estjét.

Hobo az évek során több fontos, lázadó szellemiségű költő, illetve nemzedékére nagy hatással lévő zenész gondolataival ismertette már meg a fiatal hallgatóságot. József Attila verseiből sem először válogatott. Mostani műsorának címe: Milyen jó lenne nem ütni vissza. Az est hivatalos bemutatója három évvel ezelőtt volt a budapesti Komédium színházban.

Hobo egy korábbi interjújában így vall a költőről, illetve a műsor létrejöttének okáról: „József Attilában van meg mind a mai napig leginkább az a fajta szabadságvágy, ami a hatvanas években – amikor én magamra találtam – a magyar rockzenében is benne volt. Sajnos, ami a rockzenét illeti, ezt ma már kevesen őrzik, de József Attila vagy Fran?ois Villon költészetében máig megmaradt az erős szabadságvágy, ami átsugárzik az eltelt évtizedeken, évszázadokon, és érzéseim szerint bennem is lüktet. A műsorom egyébként nem József Attilát mutatja be. Ő nem szorul rá a népszerűsítésre, az újrafelfedezésre. A válogatott versek az én személyes problémáimról szólnak, melyeket a költő jobban megfogalmazott, mint amennyire én tudnám. Jordán Tamás azt mondja, ő tulajdonképpen plagizálja József Attila gondolatait, és saját magáról beszél a költő verseinek alázatos felhasználásával. Jómagam is erre törekszem.”

A Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének társszervezésében megvalósuló műsor része annak a nemzetközi színházi fesztiválnak, amely egész héten át zajlik a kassai Thália Színházban. A kezdés időpontja 17 óra, helyszín a Thália Színház Márai Stúdiója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?