JELENTKEZÉS AZ ILLYÉS KÖZALAPĺTVÁNY SZAKTESTÜLETEIBE

Az Illyés Közalapítvány Kuratóriuma a 2003.október 3-i ülésén jóváhagyott irányelvei alapján tisztújítást hajt végre a Szlovákiai Alkuratórium pályázatokat elbíráló és javaslattevő szaktestületeiben.

Az Illyés Közalapítvány Kuratóriuma a 2003.október 3-i ülésén jóváhagyott irányelvei alapján tisztújítást hajt végre a Szlovákiai Alkuratórium pályázatokat elbíráló és javaslattevő szaktestületeiben.

Ezen nyilvános felhívásra azok a jogalanyisággal rendelkező szlovákiai magyar civil szervezetek és intézmények jelentkezhetnek, amelyek a szlovákiai magyarság körében fejtik ki tevékenységüket a kultúra és művelődés, az oktatás, a lapkiadás, és a tudományos kutatás területén.

Az egyes szervezetek és intézmények csak a tevékenységükkel összefüggő testületbe delegálhatnak egy személyt. Egy adott szervezet részéről kettő vagy több testületbe való delegálás nem kerül elfogadásra.

A fentiek értelmében a következő elbíráló és javaslattevő szaktestületekbe lehet jelentkezni, egy konkrét személy delegálása útján:

Járási Tanácsadó Testületek (JTT)

A 17 magyarlakta járás mindegyikében a benyújtott pályázatokat első szinten elbíráló és javaslattevő Járási Tanácsadó Testületet hoz létre a Kuratórium. Ezeknek a taglétszáma 7–15 között mozoghat. A 17 járás a következő: Pozsony–város, Szenc, Dunaszerdahely, Galánta, Nyitra, Vágsellye, Érsekújvár, Komárom, Léva, Nagykürtös, Losonc, Rimaszombat, Nagyrőce, Rozsnyó, Kassa–város és vidék, Tőketerebes, Nagymihály. Ezek a testületek az adott járás területéről beérkezett kulturális és művelődési, oktatási, valamint a regionális lapkiadásra beérkezett pályázatokat bírálják majd el.

A testületekbe egy-egy személyt delegálhatnak az adott járás területén működő civil szervezetek és intézmények, iskolák és óvodák, vagy szülői szövetségeik, helyi kulturális központok, Csemadok-szervezetek, célalapok, helyi és regionális lapkiadók, esetleg egyéb; a magyarsághoz kötődő, jogalanyisággal rendelkező további csoportosulások.

A járások többségében várható, hogy a delegált személyek száma meghaladja a JTT taglétszámára maximálisan engedélyezett 15 főt. Ebben az esetben a Kuratórium által jóváhagyott kulcs szerint a delegáltak egymás közül, titkos szavazással választják meg a JTT tagjait.

Tudomány és Kutatás Szaktestülete (TKSZ)

A Kuratórium az előző évek gyakorlatát követve újra létre hozza az Alkuratóriumnak alárendelt tudományos szaktestületet, amelynek feladata lesz az ilyen jellegű pályázatok elbírálása.

A szaktestületbe azok a tudományos intézmények, ill. műhelyek delegálhatnak egy-egy személyt, amelynek alapszabályzata rögzíti a tudományos kutató tevékenységet, és amelyeknek a fő kutatási területe szorosan kötődik a szlovákiai magyarság társadalmi folyamatainak kutatásához, ide értve a kisebbségkutatás különböző ágazatait és a dokumentációt is.

Tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozó szervezetek és intézmények jelentkezése ebben a kategóriában nem fogadható el.

A szaktestület létszámát a Kuratórium 5-10 fő közöttiben írja

elő.

Lapkiadás Szaktestülete (LSZ)

A lapkiadásra beérkező pályázatok első szintű elbírálását a Lapkiadás Szaktestülete végzi majd el a Kuratórium irányelvei szerint.

Ebben a kategóriában az országos terjesztésű és esetleg több járásra kiterjedő regionális lapok kiadói delegálhatnak egy-egy személyt a szaktestületbe.

A szaktestület létszáma 8-12 fő közötti lehet a Kuratórium irányelvei szerint.

Általános tudnivalók

A jelentkezéseket az egyes szaktestületekbe az adott szervezet fejléces papírján kell benyújtani, ahol a pontos elérhetőségen kívül a szervezet statisztikai (IČO) száma is fel van tüntetve. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a delegált személy adatait: név, lakhelyének pontos postacíme, telefonszámai (munkahelyi, otthoni és mobil), e-mail címe, szakmája (végzettsége), jelenlegi foglalkozása.

A fenti adatokat nem, vagy csak hiányosan tartalmazó jelentkezések nem fogadhatók el.

A jelentkezéseket az Illyés Közalapítvány Szlovákiai Alkuratóriumának titkárságára kell beküldeni az alábbi postacímre:

Spoločnosť Zoltána Fábryho

P.O.Box 247, 810 00 Bratislava

Jelentkezni e-mailen is lehet a következő címen: ika.szalkurat@ stonline.sk

A jelentkezést továbbá faxon is beküldhető 031/560 31 23.

Bővebb felvilágosítást és információt telefonon is kérhető 031/ 5603121, 031-5603122.

Ez a nyilvános felhívás a Szlovákiai Alkuratórium internetes honlapján is olvasható a: web.stonline.sk/ ika.szalkurat címen.

A jelentkezések beküldési határideje 2003. október 22.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?