Jackie Chan lesz Hugh Grant szolgája

Új filmes feldolgozása készül Jules Verne híres regényének, a 80 nap alatt a Föld körül című műnek. Phileas Fogg szerepét ezúttal Hugh Grant, a szolgáját pedig Jackie Chan alakítja majd. Passeportout eredetileg francia származású a könyvben, de a forgatókönyvírók Jackie Chan kedvéért átírták kínaira.

Új filmes feldolgozása készül Jules Verne híres regényének, a 80 nap alatt a Föld körül című műnek. Phileas Fogg szerepét ezúttal Hugh Grant, a szolgáját pedig Jackie Chan alakítja majd. Passeportout eredetileg francia származású a könyvben, de a forgatókönyvírók Jackie Chan kedvéért átírták kínaira. A forgatás várhatóan januárban veszi kezdetét. Jules Verne híres regénye, a 80 nap alatt a Föld körül már számos változatban elevenedett meg mozgóképen. Készült belőle rajzfilm-sorozat, tévéfilm, tévésorozat (melyben Pierce Brosnan alakította a főszerepet) és játékfilm is. Leghíresebb feldolgozása kétségkívül az 1956-ben bemutatott hollywoodi szuperprodukció, melyben David Niven játszotta Phileas Fogg szerepét. A legújabb verzió megfilmesítéséért három nagy stúdió is versengett, végül azonban a Paramount nyert a 20th Century Fox és a Warner Bros. előtt. Rendezőnek Frank Coracit választották, aki eddig összesen három játékfilmet rendezett, melyből kettő Adam Sandler-vígjáték ( A vizesnyolcas, Nászok ásza). A két főhős – Phileas Fogg és szolgája, Passeportout – közül előbb a szolga szerepére találtak színészt Jackie Chan személyében. Hugh Grant csak később mondott igent a világutazó arisztokrata szerepére. A forgatás eredetileg novemberben kezdődött volna Prágában, de az árvíz okozta károk miatt januárra csúszott. Jackie Chan szerette volna elintézni, hogy a történet Kínában játszódó jeleneteit valóban Kínában – az ő szülőhazájában – forgassák, erről azonban le kellett tennie. Hollywood ugyanis keserű tapasztalatokat gyűjtött az eddigi kínai forgatások alkalmával, ezért a film összes Ázsiában játszódó jelenét Thaiföldön veszik majd fel. Jackie Chan új filmjét, a A szmokingert pedig november 21-én mutatják be Magyarországon. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?