Hódít a Clean Bandit

ÖSSZEFOGLALÓA világ legtöbb országában Pharrell Williams Happy című dala az év eddigi legnagyobb slágere.

ÖSSZEFOGLALÓ

A világ legtöbb országában Pharrell Williams Happy című dala az év eddigi legnagyobb slágere. Angliában viszont egy cambridge-i zenekar áll az összesített rangsor élén.

A Clean Bandit a populáris Rather Be című dallal – amelyet Jess Glynne énekesnővel rögzített – négy hétig uralta a brit listát. A január 19-én megjelent számból a négy hét alatt 481 345 példányt értékesítettek a szigetországban, eddig 761 ezer fogyott el belőle.

A 2009-től működő együttest újítóként ünneplik az Egyesült Királyságban. Az elektronikus tánczenét komolyzenével házasítja. Az élő dobbal és basszussal, valamint deep house elemekkel megtámogatott alapokba barokkos vonósszólamok illeszkednek – a stílust barokk house-nak nevezték el. A zenészek a dalokat kiváló hangszerelési ötletekkel dobják fel, és különböző vokalistákkal dolgoznak. A Clean Banditot egy testvérpár, Jack és Luke Patterson, valamint a klasszikus zenei képzettségű Grace Chatto és Milan Neil Amin-Smith alkotja. Már tavaly sokan felfigyeltek a formációra – a Mozart’s House című felvétele a brit listán a 17. helyig jutott. Egy kritikus azt írta, ha Mozart élne, bizonyára ilyen zenét komponálna. A Mozart’s House-ban egyébként van Mozart, a zenekar a D-dúr vonósnégyes egy részletét dolgozta bele.

A Clean Bandit első nagy slágere, a Rather Be már mifelénk is hódít, ahol még nem első, ott halad a csúcs felé. Csak idő kérdése, mikor indul be az USA-ban is. Az együttes első nagylemeze New Eyes címmel a tervek szerint június 2-án kerül forgalomba. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?