Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk a Hétről hétre. Egy összeállítás erejéig visszatérünk a parlament 63. plenáris ülésén történtekhez, és felelevenítjük a szlovák törvényhozás ünnepi ülésének legfontosabb mozzanatait is.

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk a Hétről hétre. Egy összeállítás erejéig visszatérünk a parlament 63. plenáris ülésén történtekhez, és felelevenítjük a szlovák törvényhozás ünnepi ülésének legfontosabb mozzanatait is. Majd a levéltáros mondja el véleményét a parlament által újból elfogadott ún. Langoš-törvény kapcsán. Mint ismeretes, a törvény lehetővé teszi, hogy hozzáférhetőek legyenek az egykori ŠtB-listák. A műsor harmadik órájának témája az lesz, vajon mennyire befolyásolhatják a médiumok a polgárokat, és ezáltal a választások kimenetelét. Erről mondja el véleményét a politológus, a szociológus és az újságíró. A műsorvezető-szerkesztő Molnár Judit lesz. 11 órakor híreket mondunk, 11.05 perckor jelentkezik a Kaleidoszkóp. A déli harangszó után híreket mondunk, majd a Nótacsokor kezdődik. 13 órától: Irodalmi mozaik. A műsorban Bettes István és Szászi Zoltán új verseskönyvének dunaszerdahelyi bemutatójáról hallanak összeállítást, és megemlékezünk a nemrég elhunyt Rákos Péterről. 13.30-kor jelentkezik női magazinunk, a Keresd a nőt! Szászi Zoltán költőt kérdezzük a nőkről. Bemutatjuk az „Urobmeto” női mozgalmat, divatrovatunkban pedig a fehérneműdivatról lesz szó. 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től slágerek szólnak nem csak fiataloknak. 15 órakor ismét jelentkezik a Glóbusz, melyben egyebek között elmondjuk, hogy milyen volt Szlovákia idegenforgalmi bevétele, bemutatunk egy sikeres hazai utazási irodát, majd ismertetjük a legkedveltebb és a legnépszerűtlenebb turistanemzetek rangsorát. 15.30-tól népi muzsika szól, 16 órakor híreket mondunk, 16.05-től közvetítjük a Köszöntőt 17.40-ig. Szombati adásunk hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 8 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt, és összefoglaljuk a hét politikai történéseit. 9 órakor a Világosság katolikus félórával jelentkezik. Az évközi idő 21. vasárnapján Horváth Károly ipolyviski plébános szolgál igehirdetéssel. Az elmúlt szombaton a Magyar Köztársaság szlovákiai nagykövete Dr. Boros Miklós a Magyar Köztársaság elnökének Érdemérmével tüntette ki 80. születésnapja alkalmából Burián László ebedi esperes-plébánost. Ennek kapcsán beszélgetünk a lelkiatyával. Műsorunk végén felidézzük Szent István király alakját. 9.30-kor, a Zenei galériában az 5 éve elhunyt Szvjatoszlav Richter világhírű szovjet-orosz zongoraművészre emlékezünk. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjúsági műsorunk, a Randevú, amely ezúttal rendhagyó lesz, mert többször kapcsoljuk benne Gombaszögöt, ahol a Szlovákiai Magyarok Országos Kulturális Ünnepsége zajlik. A Randevúban sok egyéb mellett elhangzik egy egyiptomi élménybeszámoló is, a sztárvendég pedig a Quimby csapat lesz. A műsorvezető-szerkesztő Puha József. 14 órakor híreket mondunk, nyelvművelő ötpercünkben (14.05) pedig Simon Szabolcs olvassa fel írását a határozott névelő használatáról. 14.15-kor kapcsoljuk Londont: a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor kezdődik a Kultúra világa. 15.30-tól néprajzi összeállításunkban (Hazai tájakon) a hazai táncegyüttesek népzenekíséretéről lesz szó. 16.00-kor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük 17.40-ig. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?