Nádas Bence: ez egy pszichológiai csata volt

Nádas Bence: ez egy pszichológiai csata volt

Nádas Bence szerint a férfi kajak páros 500 méteres döntő pszichológiai csata volt, míg Tótka Sándor arról beszélt a párizsi olimpia ezüstérmének megszerzése után, hogy a kosárlabdázó Kobe Bryant gondolatai segítettek neki.

„Először, amikor beértünk, láttam, hogy második hely, de aztán a másik német egység átcsúszott mellettünk, és akkor néztem nagyot, hogy talán negyedikek lettünk? Azt gondoltam, nehogy már, kétszer egymás után nem lehetek negyedik egy olimpián! De éreztem, hogy fel kell jönnie a HUN feliratnak és fel is jött, és akkor mécsestörés volt...” – mesélte a feszült várakozás perceiről Nádas Bence. Kiemelte, leírhatatlan érzések törtek elő belőle:

„Egyrészt a tegnap miatt” – utalt a négyes gyengébb szereplésére –, „másrészt meg azért, mert a közös munkánknak beérett a gyümölcse és én is elmondhatom magamról, hogy olimpiai érmes vagyok. Ráadásul ezt egyik legjobb barátommal élhettem át, ez óriási élmény!”

Tótka Sándor is kiemelte, hogy a négyes szereplését nagyon nehezen dolgozták fel.

„Amikor tudtuk, hogy nem dobogózunk, én azonnal a mai napra koncentráltam. Átöltöztünk, visszamentünk, de nem lett jobb a helyzet. Elkezdtem tik-tokozni és szembe jött velem Kobe Bryant egy videója. Amikor 2–0-ra vezettek az NBA-döntőben a Lakersszel, kérdezte tőle az újságíró, hogy miért nem örül, amire azt felelte: a munka még nincs elvégezve. Megnéztem, egyszer-kétszer, húszszor-harmincszor, és azt gondoltam, ő már nincs közöttünk, de még mindig tanít. Kirázott a hideg, ledobtam magamról a rosszkedvet, áthívtam a többieket és átbeszéltük a dolgokat.”

Hangsúlyozta, fantasztikus érzés az ezüstérem Bencével:

„Mondtam neki, hogy egy centivel nem tudtunk volna gyorsabban menni. Megvertük az idei világkupa-győzteseket, az ausztrálokat, akik majdnem világcsúcsot mentek Szegeden, a tavalyi világbajnokot, tehát nagyon jók voltunk!”

Nádas Bence is felidézte, hogy a négyes után nehéz volt elaludnia.    

„Próbáltam a párommal beszélni, először ő nyugtatott engem, aztán én őt, aztán megnyugodtam, hogy én vagyok a támogató fél, akkor én is férfi leszek és a sarkamra állok. Felálltunk és a középfutamban az önbizalmunkat kellett helyre rakni. Hogy mi vagyunk azok a magyar fiúk! Ez az 500 méter döntő egy pszichológiai csata volt, mindenki kamikáze módjára ment, nem taktikázott” – fogalmazott.

A tokiói olimpián K–1 200-on aranyérmes Tótka elmesélte, sokat töprengtek a négyes teljesítményén:

„Az volt a baj, hogy nem tudtuk, mi történt. Hogy velünk van a baj, Bencével van a baj, velem van a baj, miért nem jött ki a forma? Olyan időket kajakoztunk otthon, amivel éremesélyesek voltunk. A tegnapi döntő után úgy mentünk haza, hogy akkor párosban sem leszünk érmesek? Mi folyik itt? Ez a kétely volt bennünk, amikor viszont mentünk a középfutambam, akkor rájöttünk, hogy jók vagyunk és elszállt a kétely” – nyilatkozta Tótka Sándor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?