Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk a Hétről hétre.

Szombaton reggel 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk a Hétről hétre. A műsor tartalmából: összefoglaljuk a szlovák parlament e heti munkáját, szólunk a motorvonatokra kiírt pályázat körül kirobbant botrány újabb fejleményeiről, a munkahelyteremtő kisvállalkozások állami támogatásáról nyilatkozik Harna István építési és régiófejlesztési miniszter, Nagypál Gábor, az Újvidéki Színiakadémia tanársegédje beszél az ottani színészképzésről.

A műsorvezető-szerkesztő Hominda Katalin lesz. 11 órakor híreket mondunk öt percben, majd a Kaleidoszkóp jelentkezik. A műsorban bemutatjuk Bathó Hubert marcelházi műasztalost, aki lakatos szakmáját cserélte fel az asztalosságra. Szabó Imre orgonaművész pályájáról és az orgonatanításról beszél, Horváth Géza tanár, a zselízi Schubert Kórus vezetője pedig beszámol az együttes legutóbbi sikeres csehországi szerepléséről. A műsorvezető-szerkesztő Lacza Tihamér. A déli harangszó után híreket mondunk, majd a nótacsokrot közvetítjük. 13 órakor kezdődik az Irodalmi mozaik. A műsor a Posonium Irodalmi és Művészeti Díjak átadásának ünnepségén készült. 13.30-kor megismételjük az Életpályák ez év márciusában elhangzott adását, melyben Simek Viktorral, a ghymesi alapiskola igazgatóhelyettesével beszélgetünk. 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től a Slágerhullámban könnyed nyári dallamok szólnak. 15 órakor jelentkezik egyházi műsorunk, az Élő reménység. Beszélgetés hangzik el Kassainé Mártha Tímea kórházlelkésszel a szolgálatáról és a kis gyülekezetéről. Tizedik évfordulójuk kapcsán kérdezzük a Magyar Evangéliumi Rádió Alapítvány ügyvezető igazgatóját, Kulcsár Tibort. A műsorban egyebek között szó lesz még a pasztorációs problémákról is. 15.40-től népi muzsika szól, 16 órakor híreket mondunk, 16.05-től közvetítjük a Köszöntőt 17.40-ig. Szombati adásunk hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap reggel 8 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt és összefoglaljuk a hét politikai történéseit. 9 órakor a Világosság katolikus félórával jelentkezik. A hallgatókhoz Nagy András bényi lelkiatya szól, majd bemutatjuk a Szent Imre egyházi óvodát. Dr. Puskelyi Máriát szerzetes egyetemi oktatót pedig munkájáról kérdezzük. 9.30-kor Rossini: A sevillai borbély című operáját ismertetjük. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjúsági műsorunk, a Randevú. Fő témája a tanévzárás, megszólalnak tiszta egyes tanulók és olyanok is, akikre pótvizsga vár. A műsorvezető-szerkesztő Puha József lesz. 14 órakor híreket mondunk, nyelvművelő ötpercünkben (14.05) pedig Mayer Judit olvassa fel írását. 14.15-kor kapcsoljuk Londont, a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor az Életpályák című riportműsorunkban Ádám Zitát, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökét mutatjuk be. 15.30-tól néprajzi összeállításunkban (Hazai tájakon) Kluka Margit előadásában balladákat mutatunk be Nyitracsehiből. 16 órakor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük 17.40-ig. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?