Hétvégi programok a Pátria rádióban

Hétvégi műsoraink sorát reggel hétkor a Hétről hétre nyitja. A műsorban felidézzük a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit. Megkérdezzük, hogyan vélekedik a szlovák társadalom a 15 évvel ezelőtti és a bársonyos forradalmat követő eseményekről.

Hétvégi műsoraink sorát reggel hétkor a Hétről hétre nyitja. A műsorban felidézzük a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit. Megkérdezzük, hogyan vélekedik a szlovák társadalom a 15 évvel ezelőtti és a bársonyos forradalmat követő eseményekről. Arról is szólunk, miként reagál a szlovákiai politika az iraki katonai kivonulásról hozott magyar parlamenti döntésre. Már az interneten is lehívható a titkos ügynökök listája – ezzel is foglalkozik a műsor, amelyből nem hiányoznak az állandó rovatok sem. A szerkesztő Haják Béla. Fél tizenkettőkor kezdődik Miklósi Péter Délidő című élő társalgó műsora, amelynek vendége dr. Kubík Tibor, a Pozsonyi Kerületi Bíróság megbízott elnöke. A szombat délutánonként jelentkező Téka című irodalmi műsorban többek között Csorba Csillát, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgató-helyettesét kérdezzük a Balassi-vándorkiállításról, Grendel Lajos pedig készülő új regényéről nyilatkozik. A Tékát ismétlőműsorunk, a Tallózó követi. 15 órától bemutatjuk Fiala Ilona Felhőszakadás című rádiójátékát, amely a magyar adás megalakulásának 75. évfordulója alkalmából kiírt pályázatunk egyik díjnyertes alkotása.

Vasárnap hét órakor hírek és sportösszefoglaló, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez, és gazdasági híreket is hallhatnak a BBC-től. 8 óra 40 perctől a Zenei galériában a 80 éve elhunyt Giacomo Puccinire emlékezünk. A kilenc órai hírek után katolikus műsorral várja a hallgatókat a Világosság című egyházi magazin. Krisztus király vasárnapján Galgóczi Rudolf zselízi esperes szolgál igehirdetéssel. Ezt követően beszélgetés hangzik el Magyar Károly atyával, aki november végétől Párkányban teljesít majd papi szolgálatot, a legutóbbi szinódusi ülés kapcsán pedig Gábor Bertalan szepsi esperest kérdezzük. A 10 órai híreket követően a kicsiket várjuk a készülékekhez. A Gyerekzsúrban Szent Miklós legendájával foglalkozunk, és a téli örömökről beszélgetünk a gyerekekkel. 11 órától ifjúsági műsorunkat közvetítjük. Bemutatkozik a megújult IfiGénius, beszámolunk az őszi pozsonyi diáknapokról, sztárvendégünk pedig a Republic együttes. A déli hírek után jegyzet hangzik el. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik 60 percben. 14 órakor híreket mondunk, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük. Ellátogatunk a győri Xántus János Múzeumba, bemutatunk két mozgássérült sportolót, végül Csikmák Imre újságíró emlékezik egykori alma materére, a dunaszerdahelyi magyar gimnáziumra. 15 órakor kezdődik humanitárius félóránk, a Segítsünk. Bemutatjuk a koloni székhelyű Nagycsaládosok Társulását, a Fecskét, Csolti Csaba gyógytornász pedig a Bobát rehabilitációs módszert ismerteti. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon című néprajzi összeállításban a kajali Szépvölgyi Ferenccel a paraszti munkákról beszélgetünk. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?