Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombat: Műsorainkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazin nyitja. A tartalomból: Csáky Pál miniszterelnök-helyettes elmondja véleményét az őt ért bírálatokról. Az egészségügyi törvény értelmében június 1-jétől a körzetet nem vállaló orvosok is nyithatnak rendelőintézetet.

Szombat: Műsorainkat a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazin nyitja. A tartalomból: Csáky Pál miniszterelnök-helyettes elmondja véleményét az őt ért bírálatokról. Az egészségügyi törvény értelmében június 1-jétől a körzetet nem vállaló orvosok is nyithatnak rendelőintézetet. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban, arra dr. Pásztor László, a Magánorvosok Társulásának elnöke válaszol. A Téka című irodalmi műsorban 13 órakor a 80 éves Dénes György költőt köszöntjük. Keresd a nőt! című női magazinunkban bemutatjuk Szvorák Zsuzsát, a füleki gimnázium tanárát és Himmler Zsófiát, a párkányi Ady Endre Alapiskola igazgatóhelyettesét. 15 órakor kezdődik a Kaland az élet, melyben bemutatjuk dr. Zászlós Gábort, a TRIGRÁNIT elnökét. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd Napzárta.

Vasárnap: Hírekkel és sportösszefoglalóval indul műsorunk 7 órakor. A 8 órai hírek után a Kaleidoszkóp jelentkezik. Böszörményi István helytörténész II. Rákóczi Ferenc magántitkáráról és diplomatájáról, Ráday Pálról beszél, dr. Kiss László orvostörténész bemutatja a jeles 19. századi orvost, Kováts Sebestyény Endrét, Szénássy Árpád, a komáromi KT Kiadó igazgatója pedig két érdekes kiadványra hívja fel a figyelmet. Bemutatjuk a galántai Kastélyklub tevékenységét és a szímői Bánszky Kovács Gizellát, akinek nemrég versei jelentek meg. 9 órakor a Világosság református félórájában Tarr Ferdinánd nagyráskai lelkipásztor szól a hallgatókhoz. Elhangzik egy beszélgetés a kassai gyülekezet elmúlt évben történt szétválásáról, és beszámolunk a Felvidéki Keresztyén Zenekarok Találkozójáról is. Fél tíztől a Zenei galériában Johannes Brahms életútját és munkásságát ismertetjük. A 10 órai hírek után Randevú Puha Józseffel. Gyermek- és ifjúsági műsorunkban élménybeszámolót hallanak egy erdei iskolából, a gyerekeket a „lóg az eső lába” szólás jelentéséről kérdezzük, összeállításban számolunk be a Kávaszínház komáromi vendégszerepléséről, és vendégünk lesz egy fiatal hazai énekesnő, Simona. 14.05-kor Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását. 15 órától A kultúra világában szólunk arról, hogy Pozsony belvárosában három ország kilenc képzőművészének reliefjét helyezték el az utcakövek között. Megszólal két magyarországi szobrászművész és a Galántán élő Szabó László, aki a kilenc művész elképzeléseit bronzba öntve végső formát adott az alkotásoknak. Fél négytől Hazai tájakon, amelyben Lakatos István nagyfödémesi cimbalomkészítőt mutatjuk be. Közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?