Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton hét órakor kezdődik a magyar nyelvű adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. Kimerültség, fejfájás, fáradékonyság... ismert tünetei a télvégi időszaknak.

Szombaton hét órakor kezdődik a magyar nyelvű adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. Kimerültség, fejfájás, fáradékonyság... ismert tünetei a télvégi időszaknak. Mit tegyünk, hogy enyhítsük a fáradékonyság tüneteit? Az orvosi tanácsok mellett kozmetikus szól a tavaszi bőrápolásról, elmondjuk, milyen gyógynövények főzetei segíthetnek. A hét politikai történéseivel is foglalkozunk, összeállítást hallhatnak a héten Kassán zajlott Szép magyar beszéd országos döntőjéről. A műsorvezető-szerkesztő Molnár Judit. A déli hírek után a nótakedvelőket várjuk a készülékekhez. 13 órakor kezdődik Téka című irodalmi műsorunk, amelyben szólunk a Lilium Aurum és a Kalligram Kiadó egy-egy könyvéről, valamint a Szlovák Pedagógiai Könyvtár régi könyveinek táráról. A kéthetente jelentkező Keresd a nőt! adásában ezúttal a teltkarcsú hölgyeknek szolgálunk sok hasznos tanáccsal, vendégünk lesz az ismert magyarországi színművész, Németh Kristóf, akit a nőkről kérdezünk. Bemutatunk egy fiatal színésznőt, Germán Líviát, a kassai Thália Színház tagját. Nosztalgiázni hívjuk a hallgatókat, a Slágerhullámban régi felvételeket forgatunk le. 15 órakor a nyugdíjasok műsora, az Őszidő jelentkezik, amelyben megismerhetik az aranylakodalmukat ünneplő pozsonypüspöki Spalek házaspárt, és meglátogatjuk a nyugdíjas Mészáros Irént, aki több népszerű rádióműsornak volt állandó szereplője. A Köszöntő után a Napzártában összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor hét órakor. Belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai történéseihez. Nyolc órakor várja a hallgatókat Lacza Tihamér a Kaleidoszkópban. Dr. Gyurgyík László szociológussal arra keresik a választ, hogy milyen szerepet játszott az asszimiláció a szlovákiai magyarság lélekszámának kedvezőtlen alakulásában. Ezt követően a 75 esztendős Ág Tibor népzenekutató vall életéről és munkájáról, Molnár László kutatóvegyész arról beszél, hogyan lett nyugdíjas korában vadászati szakíró. Egyházi műsorunk, a Világosság 9 órától katolikus félórával jelentkezik. Virágvasárnap alkalmából Susko Mihály csécsi lelkiatya szól a hallgatókhoz. A műsorban beszélgetés hangzik el Mikola István egykori magyarországi egészségügyi miniszterrel, aki a közelmúltban Kassán tartott előadást a Keresztény Értelmiségiek Közösségének vendégeként. Fél tízkor az Irigy Hónaljmirigy legújabb albumát ajánljuk a hallgatók figyelmébe. A tízórai hírek után gyermek- és ifjúsági műsorunkat, a Randevút hallgathatják Puha József szerkesztésében. A műsor témája a háború – alapiskolások és gimnazisták fejtik ki véleményüket. Vendégünk lesz Péter János, aki kivált a M.É.Z. nevű együttesből és szólópályára lépett. A 14 órai hírek után: Anyanyelvünk. Ezúttal Mayer Judit olvassa fel írását. 15 órától a Kultúra világában bemutatjuk Szabó Dezső fiatal magyarországi festő- és szobrászművészt, majd a kecskeméti Renaissance Consort együttes vezetőjével, Pálinkás Alberttel beszélgetünk. Megszólal dr. Farkas Veronika művészettörténész is, aki monográfiát írt Feszty Masáról. 15.30-tól Hazai tájakon című néprajzi műsorunkat közvetítjük. Bemutatjuk a csallóközi Balonyon élő Vígh Károlyné Linka Juliannát, aki sok szép népdal ismerője. Vasárnapi adásunk a Köszöntő és a Napzárta után 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?