Hétvégi programok

MŰSORAJÁNLÓ
Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják, Sándor Renáta szerkesztésében. A tartalomból: A közelmúltban Genfben zajlott a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet konferenciája, amelyen Szlovákia komoly bírálatot kapott.

MŰSORAJÁNLÓ

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják, Sándor Renáta szerkesztésében. A tartalomból: A közelmúltban Genfben zajlott a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet konferenciája, amelyen Szlovákia komoly bírálatot kapott. Ennek kapcsán nyilatkozott a héten a Szakszervezetek Konföderációja. Elmondjuk azt is, mivel várják a közönséget vasárnap Gombaszögön a 46. Országos Kulturális Ünnepélyen. Mire törekszenek a nők, és mi a feminizmus? Erről szól fél 12-kor Miklósi Péter Délidő című műsora, amelynek vendégei Bolemant Lilla és Both Enikő. A 13 órakor kezdődő Tékában beszélgetés hangzik el Hodossy Gyulával a Tündérkert irodalmi pályázatról, majd megemlékezünk Móra Ferencről és Móricz Zsigmondról. 15 órától Válogatás a rádió hangarchívumából: az 1995 és 1997 között saját műhelyünkben készült paródiákból hallhatnak ismét.

Vasárnap reggel 7 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval indul a Pátria rádió műsora. 8 óra 5 perckor: Egy hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. 9 óra 5 perckor református műsorral jelentkezik a Világosság, melyben Molnár Elemér királyhelmeci lelkipásztor Gedeon holttestéről elmélkedik, s bemutatunk három gömöri gyülekezetet. 10 órakor hírek, sport, majd a legkisebbeket várjuk a Gyerekzsúrral. 11 órától az ifjúsági műsorban bemutatunk két amatőr zenekart, a rimaszombati Butterflyt és az ipolysági Trade Markot, majd a Klikkfestről beszélgetünk. 13 órakor Térerő – műhely, melyben az érsekújvári öregdiákok Fészek klubbeli találkozójáról lesz szó. A 14 órai hírek után a Kaleidoszkópot közvetítjük, melyben a szimői Csémy Éva tanárnő a mandalafestésről és a színjátszás iránti rajongásáról beszél, majd Reiter István hegedűművész felidézi a régi Kassa hétköznapjait, végül Duka-Zólyomi Árpád újdonsült európai parlamenti képviselő beszél pipáiról. 15 órától Nevelők fóruma. A pedagógusszövetség vasárnap kezdődő dunaszerdahelyi nyári egyetemére kalauzoljuk hallgatóinkat. Ellátogatunk Szalkára is, ahol a szülők ellenzik, hogy az iskola épületébe költöztessék az óvodát, továbbá bemutatjuk a párkányi speciális alapiskolát.

Hétfőn 7 órakor hírekkel, sportösszefoglalóval indul a műsor. 8 óra 5 perctől Az élet sakktábláján című műsorunkban a 75 éves dr. Kozma Gyula nemzetközi sakkmester és újságíró az életéről, a sakkról és az újságírásról beszél. A 9 órai híreket követően Cirill és Metód napján Halko József egyháztörténésszel a két bizánci hittérítő életéről és munkásságáról beszélgetünk. Ezt követően ortodox egyházi zenét sugárzunk, részletek hangzanak el Csajkovszkij opus Liturgiájából, majd megismételjük Kaland az élet című műsorunkat. 11 órai kezdettel Hagyományok útvesztőben: a műsorban a magyarbődi Pazderák Bertalan nyugalmazott pedagógus ismerteti meg a hallgatókat a ma már csaknem teljesen szlovák község múltjával és jelenével. Ezt követően gospelek és spirituálék hangzanak el Louis Armstrong és zenésztársai előadásában. 13 óra 30 perctől Jekhetano drom című romamagazinunkat ismételjük meg. Publicisztikai magazinunk, a Pulzus a megszokott időben, 15 óra 5 perckor jelentkezik. (Nyit.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?