Hétvégi programok

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: Integrációs és dezintegrációs folyamatok Közép-Európában a XX. században címmel nemzetközi konferencia zajlott Smolenicében, amelyről az egyik résztvevő, Kiss József történész nyilatkozik.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: Integrációs és dezintegrációs folyamatok Közép-Európában a XX. században címmel nemzetközi konferencia zajlott Smolenicében, amelyről az egyik résztvevő, Kiss József történész nyilatkozik. Foglalkozunk a V-4-ek kroměříži találkozójával és szólunk a nagykaposi Regionális Vállalkozásfejlesztési Szövetség jövő heti konferenciájáról. 11.30-kor a Délidő vendége Bugár Béla, a parlament alelnöke és az MKP elnöke lesz. 13 órakor a Téka-irodalmi magazinban a Rimaszombatban felállítandó Petőfi szoborról B. Kovács István beszél. 13.30-kor a Tallózóban megismételjük a Neumann Jánosról készült beszélgetést Pecz Dénes professzorral, Thököly Gábor archeológussal pedig a betléri kastélyba látogatunk. 14 órakor hírek. 15 órától Dávid Teréz: Az ember komédiája c. rádiójátékát közvetítjük. A 16 órakor hírek, majd Köszöntő. Adásunk a 17.30-kor kezdődő Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is 7 órakor indul adásunk hírekkel sporteredményekkel, évfordulónaptárral. A 8 órai hírek után katolikus műsorral jelentkezik a Világosság. 9 órakor hírek, majd A hét Londonban. 10 órakor hírek. 10.10-kor indul a Gyerekzsúr. Két, énekléssel foglalkozó kisiskolást mutatunk be. 11.00-től a fiataloké az éter. Beszélgetés hangzik el a jövő héten szombaton Szímőn megrendezésre kerülő Rockrandevúról, ismét téma a Komáromi Napok, megszólalnak erős emberek, a zenekarok közül pedig a Ladánybene 27 és a Bo Jackson Band. Délben hírek, majd heti jegyzetünk hangzik el. 13 órakor jelentkezik a Térerő. A témák: zeneiskolák együttműködése, Kárpát Koszorú nemzetközi túra, volt egyszer egy Szabad Európa Rádió, szavalóverseny Erdélyben, népdalkincs és erotika. 14 órakor hírek, 14.05-kor Kaleidoszkóp. Elsősorban a halakról, a horgászatról és a halászlékészítés fortélyairól lesz szó. Mikrofonunkkal olyan emberek között jártunk, akik sok időt töltenek a vízparton. Megszólal egy horgászverseny egyik résztvevője, valamint győztese is, s persze megpróbáltuk ellesni az igazi halászlé készítésének titkait. 15 órakor Segítsünk. A műsor másfél évvel ezelőtt foglalkozott a több agyműtét következtében maradandó károsodásokat szenvedő Verbó Karcsika és a róla példásan gondoskodó szülők megpróbáltatásairól. A fiatalember tavaly novemberben 25 évesen elhunyt. Életének utolsó heteiről és a gyász időszakáról hallhatjuk az édesanyát, Verbó Máriát, majd Polcz Alaine pszichológust, tanatológust kérdezzük. Néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. Ezúttal Deáki tánchagyományaival foglalkozunk. 16 órakor hírek, majd Köszöntő. A Napzárta 17.30-kor kezdődik. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?