Hétvégi programok

Szombat: 7.15-től Slágerhullám, 8.00-kor Térerő, 9 órától Hétről hétre. A 11 órakor kezdődő Délidő témája a Prágai Tavasz, a stúdió vendége a szlovákiai magyar politizálás nesztora, Szabó Rezső. Délben hírek, majd népzene szól 20 percben.

Szombat: 7.15-től Slágerhullám, 8.00-kor Térerő, 9 órától Hétről hétre. A 11 órakor kezdődő Délidő témája a Prágai Tavasz, a stúdió vendége a szlovákiai magyar politizálás nesztora, Szabó Rezső. Délben hírek, majd népzene szól 20 percben. Közre?mű?ködik a lukanényei és deáki citerazenekar, valamint a dunaszerdahelyi Tiszta Forrás éneklőcsoport és a Csallóközkürti népdalkör. 12.30-kor a Tékában Poór József beszél Etű?dök és Kesergő című nemrégen megjelent könyvéről, Menyhárt József a Kicsi Hang verséneklő duó műsorairól nyilatkozik, Csáky Károly pedig két könyvéről. 13 órától szól a Zenés köszöntő. 14.40-kor hírösszefoglaló 15 óráig.

Vasárnap: 7.10-től a Világosság katolikus kiadásában Zsidó János féli esperesplébános prédikál. 8 órától Pietro Locatelli és Ludwig van Beethoven egy-egy műve hangzik el. 8.30-tól a Kaleidoszkópban a Komáromi Ipari Szakközépiskolába látogatunk, ahol nemrégen szakmai napot rendeztek. Vetter János igazgató az intézményt mutatja be, Pinke Péter tanár a szakmai nap céljáról tájékoztat, de megszólal az iskola néhány egykori diákja is: Száraz Pál gépészmérnök, Gelle Róbert és Matuska Roland hajótervező. 10 órakor a Randevúban beszélgetés hangzik el Puss Tamással, a Phoenix rockegyüttes frontemberével, s nem hiányoznak majd állandó rovataink sem. Délben hírek, majd Nótacsokor. 12.30-tól közvetítjük a Kultúra világát. A tartalomból: március 14-én a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének szervezésében ünnepi hangversenyre került sor a magyar szabadságharc 160. évfordulója alkalmából. A műsorban két nemzetközi hírű magyar dzsesszmuzsikus, Zsoldos Béla és Nagy János is hangversenyt adott. A két művésszel a fellépésük előtt készült beszélgetés. Dunaszerdahelyen az idén is megrendezik a szlovákiai magyar gyermekbábosok és színjátszók országos seregszemléjét, a Duna Menti Tavaszt. A rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókról Huszár László, a Csemadok Művelődési Intézetének igazgatója beszél. 13 órától Köszöntő 14.40-ig. (MoL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?