Hétvégi programok

Szombaton rendhagyó módon, két helyszínről jelentkezik a Hétről hétre: a 10 órai hírek után a Lukanényére kihelyezett stúdiónkat kapcsoljuk, ahol az ottani majális kapcsán a régiót mutatjuk be. Mikrofonközelbe hozzuk érdekességeit, hírességeit, nevezetességeit, gondjait.

Szombaton rendhagyó módon, két helyszínről jelentkezik a Hétről hétre: a 10 órai hírek után a Lukanényére kihelyezett stúdiónkat kapcsoljuk, ahol az ottani majális kapcsán a régiót mutatjuk be. Mikrofonközelbe hozzuk érdekességeit, hírességeit, nevezetességeit, gondjait. Bugár Bélát az MKP programalkotó kongresszusáról kérdezzük, s kérjük azok figyelmét is, akik külföldön szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat. Elkészült a nemzeti ösztöndíjprogram a számukra. Hallhatják Tinódi Lantos Sebestyén megzenésített versét, abból az alkalomból, hogy Kassán halálának 400. évfordulóján megemlékező ünnepséget tartottak. 11.30-tól Délidő, amely a Lukanényei Községi Hivatal különterméből jelentkezik. Az adás vendégei Molnár Katalin, a hídfelújítók társulásának elnökasszonya és Jámbor László, Apátújfalu polgármestere és a községek társulásának elnöke. 13.00-tól Tékában Bíró Ágnes kulturális államtitkár a kiadók és a könyvek támogatásának megújult rendszeréről beszél. Haraszti Mária a Szőrös kő legújabb számának tartalmát ismerteti, Barak László pedig a Nap kiadó ünnepi könyvhétre megjelenő köteteit mutatja be. 15 órától A kultúra világa. A Csemadok május első hétvégéjén tartotta 21. országos közgyűlését. Ebből az alkalomból több jeles művészt és közéleti személyiséget Gyurcsó István-díjjal tüntettek ki, köztük a most 80 éves Nagy József grafikust és festőművészt.

Vasárnap 8.05-kor a Világosság református műsorában Tóth Zoltán nagykálnai lelkipásztor szól a hallgatókhoz. 9.10-kor a Randevúban folytatódik Süsü története, aztán a galántai magyar ovisok mondják el, milyen meglepetéssel készültek anyák napjára. A vendég az idei Klikk-feszt kapcsán Kis Péter lesz. 13 órakor a Térerő jelentkezik. 14.05-kor Kaleidoszkóp, melyben a Jedlik-díj idei kitüntetettjeit, dr. Gyurgyik László szociológust és dr. Kiss László orvostörténészt szólaltatjuk meg, és nyilatkozik Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is. Megismerhetik az Éberhardon élő Tanczer Györgyné Bodó Annát, aki riseliőhímzéssel foglalkozik, végül a 98 éves illésházi Kálmán Mihály mesél életéről. A 15 órakor kezdődő Őszidőben megszólal a sókszelőcei Réső Sándor és felesége, Vilma, akik 70. házassági évfordulójukat ünnepelték, valamint a Dobránzky Zoltán nyugdíjas rozsnyói pedagógus. 15.30-tól a Hazai tájakon jelentkezik. (culka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?