Hétvégi programok

Szombaton 7 órától fél 12-ig Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják. Miklósi Péter Délidő c. műsorának vendége Miklós László környezetvédelmi miniszter lesz, akivel a 20 évvel ezelőtti csernobili atomerőmű-szerencsétlenségről és a Földön tapasztalható klímaváltozásról beszélget a szerkesztő 11.

Szombaton 7 órától fél 12-ig Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják. Miklósi Péter Délidő c. műsorának vendége Miklós László környezetvédelmi miniszter lesz, akivel a 20 évvel ezelőtti csernobili atomerőmű-szerencsétlenségről és a Földön tapasztalható klímaváltozásról beszélget a szerkesztő 11.30-tól. Téka c. irodalmi magazinunkban 13 órától megemlékezünk a 230 éve született Berzsenyi Dánielről, Benyovszky Krisztián irodalmi terveiről beszél, Hodossy Gyula pedig a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága napokban megnyíló irodájának ünnepélyes megnyitójáról nyilatkozik.

Vasárnap 8.05-kor a Világosság katolikus kiadásában Koller Gyula pápai prelátus homíliája hangzik el. 9.10-kor indul a Randevú. Süsü, a sárkány kalandjai után beszámolunk a XV. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenyen történtekről. E heti sztárvendégünk a Ladánybene 27. 13 órakor a Térerőben beszélgetés hangzik el Boros Lóránd etnológussal, aki idegenvezetőként Egyiptomban dolgozik. 14.05-kor Kaleidoszkóp, melyben a komáromi honvédorvosokról beszél dr. Kiss László orvostörténész, és bemutatjuk a Pro Pátria Honismereti Szövetség Pátria díjának nyertesét, a tornaljai Borziné Bódi Irén helytörténészt. 15 órakor megismételjük az Életpályák 2005. júliusi adását: Korpás Pál ipolysági nyugalmazott tanárral Tóth Erika beszélget. Hazai tájakon c. néprajzi műsorunkban a somodi pereckészítést mutatjuk be, Rédvay János segítségével.

Hétfőn 8.30-tól Sorsok c. műsorunkban Gáforné Magyar Ilonka, Bartók Béla utolsó élő tanítványa emlékezik többek között a világhírű zeneszerzőhöz fűződő kapcsolatára. 9.10-től a Kicsi Hang Duó Ki viszi át a szerelmet c. CD-jét hallhatják. 10 órától a 88 éves Szórád János visszaemlékezéseit közvetítjük, Muzslától Bayreuth-ig – rendőr voltam a háborúban címmel. Malom a Duna közepén címmel 13 órától az érsekújvári Kružliak Béla emlékezik családi tulajdonukra, a ma már nem létező dunaradványi vízimalomra. 14.05-kor Kívánságműsor, 15.05-kor Pulzus. (Nyit.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?