Hétvége a rádióban

Szombaton reggel 7 órakor indul adásunk. A Hétről hétre című magazin fő témája az Európai Unió koppenhágai csúcsértekezlete, a közösség bővítése, amely alapvetően megváltoztatja a kontinensen élő népek életét a következő évtizedben.

Szombaton reggel 7 órakor indul adásunk. A Hétről hétre című magazin fő témája az Európai Unió koppenhágai csúcsértekezlete, a közösség bővítése, amely alapvetően megváltoztatja a kontinensen élő népek életét a következő évtizedben. Vajon milyen az az EU, amelynek mi is tagjai leszünk? Hogyan látják a tizenötök az európai szuperállam jövőjét? Milyen Európát építünk majd közösen: a nemzetek, az államok vagy a régiók Európáját? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keressük a választ a műsor harmadik órájában, de természetesen arról is szólunk, hogy Szlovákiával kapcsolatban milyen döntések születtek Koppenhágában. Szabó Mária várja a hallgatókat a készülékek mellé. 12.10-kor a nótakedvelőknek sugárzunk, majd 13 órakor az Irodalmi magazinban a Kalligram Kiadó néhány könyvét ismerhetik meg Ágoston Attila, Németh Zoltán, Grendel Lajos, N. Tóth Anikó közreműködésével, de megszólal még Ardamica Ferenc, Poór József, Tőzsér Árpád és Ferdinandy György is, akiről monográfiát jelentetett meg a Kalligram. 13.30-tól Keresd a nőt! A magazinban szó lesz az oxigénkezelésről, majd bemutatjuk G. Nagy László nemrég megjelent Öltözékek és hajviseletek az ókortól napjainkig című kiadványát. Egy sikerkönyvről is hallhatnak, az Állítsátok meg Terézanyut! szerzője, Rácz Zsuzsa mesél sikereiről, kudarcairól. 14.05-től Slágerhullám, aztán a 15 órakor kezdődő nyugdíjasok műsorából kiderül, hogyan várják Béd községben a karácsonyt, Menyhén hogyan sütik az ostyát, és megismerhetnek egy fülekkovácsi kórustagot is. 15.30-kor népzene szól, 16.05-től Köszöntő, majd Napzárta 17.30-kor.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítjük adásunkat. 8 óráig a híreken kívül elhangzik a sportösszefoglaló, a hét politikai eseménye és a belpolitikai tükör. 8.05-kor a Kaleidoszkóp egyik témája a változócsillagok, megtudhatják, mi olvasható a Gömörország című folyóirat legújabb számában, bemutatjuk Kocsis Károly kartográfus professzort, és megemlékezünk a 200 éve született Bolyai Jánosról. A katolikus félórában Pásztor Lorenzo somodi lelkiatya szól a hallgatókhoz, továbbá elhangzik egy beszélgetés Beer Miklós esztergom-budapesti segédpüspökkel, majd bemutatjuk a világhírű Pro Musica leánykart pozsonyi vendégszereplése alkalmából. 9.30-kor Tallózó. Folytatódik a Harry Potter-őrület, a film második része már a hazai mozikban. Erről lesz szó a 10.05-kor kezdődő Randevú délelőtti részében. Délután a stúdióba várjuk a Tiro de Garcia két tagját, a sztárvendég a Draft lesz. A műsorvezető Puha József. 14.05-kor Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását, BBC-magazin 14.15-től. 15 órakor a Segítsünk! című műsorban összeállítást hallhatnak a Nemzetközi Nő Klub karácsonyi börzéjéről, amelynek bevételét jótékonysági célokra ajánlják fel. A továbbiakban a lévai székhellyel létrejött Down Egyesület elnöke, Éder Zsuzsanna azoknak a szülőknek a gondjairól beszél, akik Down-szindrómás gyermeket nevelnek. Hazai tájakon 15.30-kor: a sídi Földi József a juhászok életmódjáról mesél. 16.05-kor Köszöntő, végül Napzárta 17.30-kor. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?