Hétvége a Pátria rádióban

Szombat: műsorainkat a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin nyitja, amely reggel 7-től fél 12ig hallgatható. A műsorban összefoglaljuk a hét politikai történéseit, majd Simon Zsolt földművelésügyi minisztert az aratásról és az árvíz okozta károkról kérdezzük.

Szombat: műsorainkat a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin nyitja, amely reggel 7-től fél 12ig hallgatható. A műsorban összefoglaljuk a hét politikai történéseit, majd Simon Zsolt földművelésügyi minisztert az aratásról és az árvíz okozta károkról kérdezzük. Megszólaltatjuk Kvarda József kulturális államtitkárt, aki a kisebbségi kultúrák finanszírozásáról szóló jogszabály alapelveiről tájékoztat. Tíz óra után a válással foglalkozunk, ugyanis Daniel Lipšic igazságügy-miniszter szigorítaná a házasságok felbontásának feltételeit. A házassági tanácsadással foglalkozó szakemberek ellenzik a tervezetet. Stúdióvendégünk lesz Dobos Ilona ügyvéd és Bordás Sándor pszichológus. Fél 12-kor kezdődik Miklósi Péter Délidő c. élő társalgó műsora, amelynek vendége Lang Tamás, a Szlovákiai Zsidó Hitközségek Szövetségének alelnöke lesz. Többek között arra a kérdésre keresik a választ: van-e napjainkban is fajgyűlölet Szlovákiában? A szombat délutánonként jelentkező Téka c. irodalmi műsorban Bettes István néhány verse hangzik el, és Tóth Elemér nyilatkozik gyermekeknek szánt műveiről. A Tékát fél kettőkor a Tallózó követi. 14 órakor hírek, majd Slágerhullám. 15 órakor jelentkezik Lazítani c. kabaréműsorunk. A 16 órai hírek után Köszöntő, utána nyelvi vétségeinkről ejtünk szót egy percben, majd szombati közvetítésünk utolsó fél órájában, a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap hírekkel és sportöszszefoglalóval indul műsorunk 7 órakor. A Kalendárium után visszatérünk a hét politikai eseményeihez és gazdasági híreket is hallhatnak a BBC-től. A 8 órai híreket követően: A hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek összefoglalója. A 9 órai hírek után katolikus műsorral jelentkezik a Világosság, melyben Varga Róbert keszegfalvai lelkiatya elmélkedik. A napokban került sor a dél-szlovákiai Ebed és a magyarországi Tát község testvérkapcsolati szerződésének aláírására, ennek kapcsán beszélgetünk többek között az ünnepi szentmisét celebráló Orosch János Pozsony-nagyszombati segédpüspökkel, majd ellátogatunk a jelenleg is zajló dereneki nagy cserkésztáborba. 9.40-től Cserháti Zsuzsára emlékezünk. 10 órakor hírek, sporthírek, majd Gyerekzsúr. 11 órától ifjúsági műsorunkban felidézzük a nádszegi fesztivál történéseit, vendégünk lesz a Mortifer, valamint a magyarországi punklegenda, az Auróra. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik. 14 órakor hírek, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük, amelyben bemutatjuk az erdélyi Beder Tibort, aki feladatának tartja, hogy felkutassa a nagyvilágban szétszóródott magyarokat, megszólal a Lármafatalálkozó két vendége, a karvai Török Erzsébet a méhviasz rejtelmeibe avatja be a hallgatókat, műsorunk végén pedig a dunamocsi szakácsverseny résztvevőivel beszélgetünk. 15 órakor a nyugdíjasok műsorában, az Őszidőben Dienes Mariannát, a pozsonyi Liszt Ferenc Társaság vezetőjét, Balogh Csabát, a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola gyermekkarának karnagyát és a Komáromban élő nyugdíjas pedagógust, Némethné Góber Évát szólaltatjuk meg. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon c. néprajzi összeállításban Gágyor József új könyvét a Tallósi szótárt mutatjuk be. Vasárnapi közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?