Hétvége a Pátria Rádióban

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: helyzet a kormánykoalíción belül, törvényjavaslat a titkosszolgálatokról. A Szakszervezeti Konföderáció és a nagypolitika – beszélgetés a KOZ alenökével, Blahák Jurajjal.

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A tartalomból: helyzet a kormánykoalíción belül, törvényjavaslat a titkosszolgálatokról. A Szakszervezeti Konföderáció és a nagypolitika – beszélgetés a KOZ alenökével, Blahák Jurajjal. A Szövetség a Közös Célokért e heti rozsnyói előadásáról is hallhatnak egy beszélgetést. 11.30-kor a Délidőben stúdióvendégünk Lampl Zsuzsa szociológus, akivel a hazai munkaerőpiac kihívásairól beszélgetünk. Délben hírek, Nótacsokor. 13 órától a Téka irodalmi magazinban Turczel Lajos Vozári Dezsőről, Jakab István nyelvész pedig a Németh Lászlóval való találkozásáról beszél. 13.30-kor a Tallózóban megismételjük a Brogyányi Mihály helytörténésszel készült beszélgetést. 15 órától M. Csepécz Szilvia Királylány a kukában c. mesejátékát. közvetítjük. A 16 órai hírek után Köszöntő. Adásunk a 17.30-kor kezdődő Napzártával ér véget.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk hírekkel, sporteredményekkel, évfordulónaptárral, a hét politikai történéseinek összefoglalójával. A 8 órai hírek után Világosság, melyben a szeretetről elmélkedik Morvai Pál ebedi kispap. 8.40-től operaismertetés. 100 éve mutatták be a milánói Scalában Puccini Pillangókisassszony című operáját. 10.10-kor indul a Gyerekzsúr, melyben a galántai iskolások a számítógépekről és a tavaszról beszélnek, és folytatódik Vuk története. 11.00-től továbbra is a fiataloké az éter. Bemutatjuk a Gimisz, a komáromi Selye János Gimnázium színjátszó körének legújabb darabját. Vendégünk lesz a Jókai Színház Háztűznézőjének egyik főszereplője, Olasz István, és a hallgatók megismerhetik az egyik magyarországi kereskedelmi tévécsatorna tehetségkutató versenyének döntőseit, valamint a zsűritagok közül Presser Gábort és Pierrot-t. Délben hírek, majd heti jegyzetünk, a Napjaink hangzik el. A 13 órakor kezdődő Térerő témái: Internet Horvátországban, a fiatalok érvényesülése Székelyföldön, az alternatív medicína jelene a Felvidéken és a parcellaazonosítás új módszerei Nyugat-Magyarországon. 14.05-kor Kaleidoszkóp. Dr. Peter Chrastina geográfus és régész az izsai Leányvár romjainak kőzeteiről írt könyvéről beszél, és felvillantja az egykor itt élt rómaiak életét is. Anna Istvánová, a békéscsabai Szlovák Kultúra Házának igazgatója bemutatja az intézményt, amely a magyarországi szlovákok egyik legfontosabb szellemi központja. Majd Ványolós A. István székelyudvarhelyi gimnáziumi tanár szólal meg, aki néhány diákjával részt vett a Kempelen Farkas és kora elnevezésű nemzetközi művelődéstörténeti vetélkedő pozsonyi döntőjén. 15 órakor Glóbusz, melyben szólunk arról, mennyire hat ki a korona mostani árfolyama a külföldi utazások árára. A Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. Ezúttal Deáki zenei hagyományit mutatjuk be. 16 órakor hírek, majd Köszöntő, a Napzárta 17.30-tól 18.00-ig tart. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?