Hét új alkotó a Startvonalon

A szépirodalmi rovat Nagy Farkas Dudás Erika vajdasági szerző prózájával indul, amely megrázóan jeleníti meg a háború által szétzilált vajdasági közösségek hétköznapjait, emberi sorsokat követ nyomon, és átélhető hitelességgel ad képet a lelki-társadalmi folyamatokról, egy olyan világról és élethely

A szépirodalmi rovat Nagy Farkas Dudás Erika vajdasági szerző prózájával indul, amely megrázóan jeleníti meg a háború által szétzilált vajdasági közösségek hétköznapjait, emberi sorsokat követ nyomon, és átélhető hitelességgel ad képet a lelki-társadalmi folyamatokról, egy olyan világról és élethelyzetről, amelyet tájainkon már csak a történelemkönyvek lapjain véltünk fellelhetőnek.

Szeles Annamária új verseit Francoise Bréda Dirib-darab című abszurd drámája követi, amelyben a szerző napjaink Kolozsvárjának hangulatát idézi meg, kifigurázva az új néposztályok szokásait és jellemét.

A Startvonal című rovat nyolc szerzője közül hét először közöl: Bárdos Kinga, Varga Melinda, Skabella Gábor és Bálint László versekkel, Kelemen Zoltán, Hámori Zsófia, Račko Tibor pedig prózával jelentkezett. Mind más-más színt és témát képvisel. Rajtuk kívül még Dömény Andrea egyre ígéretesebb, tematikailag és írói eszközeiben színesedő novellái kaptak helyet a folyóiratban.

A Kő kövön rovat Bréda Ferenc színházelméleti esszéjét közli Miszlik, avagy miegymás arról, hogy mi mégis a mimesis címmel, Kelemen Zoltán meséről mesére című tanulmányában pedig a Tolkien-művek műfajelméleti dilemmáit járja körül.

A lapszám recenziót is közöl Roch Carrier: Háborúzzunk! Yes, Sir! című könyvéről. A könyvismertetések L. Simon László, Lászlóffy Csaba, Dömény Lóránt és Karácsonyi Zsolt egy-egy új kötetét mutatják be.

A Szőrös Kő legújabb számát az érsekújvári Berta András izgalmas szociofotói illusztrálják. A címlapon és a hátoldalon Csorján Melitta alkotásai kaptak helyet. (hir)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?