Harry Potter-őrület New Yorkban

Iszonyatos őrjöngések és tolongások közepette jutottak be a Harry Potter és az azkabani fogoly című film sztárjai a New York-i Radio City Hallba, hogy részt vegyenek a film amerikai díszbemutatóján. Mindenki ott volt, aki számít és aki ügyes volt, még autogramot is szerzett magának.

A comingsoon.net szerint 3 háztömbnyi hosszúságú sorok álltak a Radio City Music Hall épülete előtt, majdnem 7 órát várva arra, hogy legalább egy pillantást vethessenek a Harry Potter-filmek három tinisztárjára, Danielre, Rupertre és Emmára. Minden idők egyik legsikeresebb könyv- és filmsorozatának harmadik epizódja várhatóan még látványosabb és izgalmasabb lesz, mint az eddig bemutatott részek. A limuzinból kiszállva fülsiketítő sikítás, integetés, vörös szívek és Dan, vegyél feleségül! Rupert egyszerűen szuper! Dan az igazi férfi! feliratú táblák fogadták a tinisztárokat. Mindegyik tábla aranyszínű tintával íródott, még az is, amelyiken a híres angol színésznőnek, Emma Thompsonnak (ő alakítja a harmadik részben Sybil Trelawney professzornőt) szóló üzenet volt: „Emma Thompson, mélységesen tisztelünk”, amelyikkel a szentimentális Emma Watson (Hermione Granger) is teljes mértékben egyetértett.

„Ő egy fantasztikus színésznő!” – nyilatkozta Watson. „Csodálatos volt vele dolgozni.” Mindemellett úgy tűnt, hogy a fiatal színészek éppen olyan izgatottak, mint a rajongóik, de ők attól, hogy végig kellett menniük – igaz, már harmadik alkalommal –, minden hiba nélkül a vörös szőnyegen. Bár Watson és a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe mindvégig mód felett bájosak voltak és szívesen pózoltak a sajtó képviselői és a rajongók előtt. A Fred Weasleyt alakító James Phelps így nyilatkozott miközben végignézett az iszonyú mennyiségű tömegen: „Átutazni a fél világon ezért. Egyszerűen hihetetlen, ilyen nincs is.” A húgát alakító Bonnie Wright bőszen helyeselt: „Voltam már máskor is New Yorkban, de ilyennek még sohasem láttam.”

Némelyik fiatal színész (Rupert Grint és Jamie Waylett – a filmbeli Vincent Crabbe) szívesen ment oda a rajongókhoz, elhagyva ezzel a vörös szőnyeg biztonságot nyújtó közepét, hogy autogramot osztogasson és kezet rázzon az emberekkel. A Draco Malfoyt alakító Tom Felton pedig sok munkát adva ezzel a New York-i rendőröknek és a biztonságiaknak, beférkőzött a rajongók közé és majdnem mindegyikőjükkel kedvesen elcsevegett.

De minden arc mögött az a kérdés rejtőzött, hogy vajon milyen az új fiú, aki a harmadik rész kamerája mögött állt, lecserélve ezzel az első két rész rendezőjét, Chris Columbust. Ő most mint producer vett részt a film elkészítésében és azt nyilatkozta Alfonso Cuarónról, az új rendezőről, hogy egy nagyszerű rendező. A másik producer, David Heyman azt válaszolta: „Y tu mamá también (Cuarón díjat nyert alkotása, a címe angolul: And Your Mother Too, magyarul Anyádat is!, szlovákul Mexická jazda – a szerk. megj.) arról szól, hogy milyen a tinédzser kor vége, amíg Harry Potter még csak a tinédzserkor elején tart. Alfonso Cuarón megérti, hogy mit jelent tinédzsernek lenni, megvan hozzá az érzéke.” Cuarón nagyon élvezte a munkát a fiatalokkal, viccesnek találta, hogy szóról nem is tudták a fiatalok, hogy mit jelent angolul, csak hallották tőle, ahogy spanyol nyelven szól az embereihez és megtanulták ezeket tőle.

Columbus így összegezte a dolgot: „Az elmúlt 4 évben szinte kizárólag Harryvel ettem és aludtam. Mialatt a fogamat mostam Harry Potteren járt az agyam.” A megjelent tömegen, a rajongókon végignézve, nagyon sok ember van így ezzel, sokan kerültek a Harry Potter-hatás alá. Ha a harmadik film is olyan sikeres lesz, mint az első kettő, akkor majdnem garantált, hogy a negyedik rész után még három epizód készül el, mielőtt Harry és barátai kalandjai véget érnek. De addig Columbus és csapata nem pihenhet, hanem még sok éven keresztül gondolkodhat Harryn fogmosás közben.

Magyarországon június 10-től – míg Szlovákiában június 16-tól – beindul a Roxfort expressz és megérkezik Harry, Hermione, Ron és a többiek. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?