Három hazai film a januári bemutatók között

ELŐZETESHárom hazai produkció is szerepel a januári filmbemutatók között. Mariana Čengel Solčanská Legenda a repülő Cipriánról című, múltból merítő kosztümös filmje után a jelenből veszi a témát a Szeress, vagy menj el!

ELŐZETES

Három hazai produkció is szerepel a januári filmbemutatók között. Mariana Čengel Solčanská Legenda a repülő Cipriánról című, múltból merítő kosztümös filmje után a jelenből veszi a témát a Szeress, vagy menj el! (Miluj ma alebo odíď) című családi drámájához, melyet január 17-étől láthatunk a hazai mozikban. A film anya és lánya küzdelméről szól. Az eltérő nemzedéki problémák miatt elsősorban egymással viaskodnak. Ennek ellenére keresik az egymáshoz vezető utat is, amit azonban megnehezít, hogy ugyanazért a férfiért küzdenek. Három jó barátnő találkozik Zuza régi vidéki házában, hogy megünnepeljék egyikük válását, a másik negyvenedik születésnapját, valamint a harmadik barátnő új szexuális kalandját. Az ünneplést azonban megzavarja Zuza előző házasságában született, tizenhat éves lányának, Mirának a megérkezése, aki rebellis, minden ellen lázad, és felrúg minden konvenciót. Ez már eleve konfliktusforrás anya és lánya között. Az még inkább elszabadítja az indulatokat, hogy a lány a mostohaapjával kezd kacérkodni.

Kitűnő a szereposztás: Zuzát Bandor Éva, Mirát, a lányát, Diana Pavlačková alakítja. A férfit, Milant pedig, aki mindkettőjük életében szerepet játszik, Marko Igonda kelti életre. Főbb szerepekben láthatjuk még Nádasdy Pétert, Varsányi Marit és Varga Anikót.

Január 31-én kerül a mozikba Prikler Mátyás Köszönöm, jól (Ďakujem, dobre) című egész estés filmje, amely az azonos című, 2009-es kisjátékfilm bővített és átdolgozott változata. A történet főszereplői: Várady Béla, Mokos Attila és Molnár Xénia.

A harmadik szlovák film, Zuzana Piussi nemzeti identitásról szóló, Törékeny identitás (Krehká identita) című dokumentumfilmje január 10-étől látható. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?