Folytatódik a szeretet forradalma a Szigeten

dd
Budapest |

A nagyszínpad előtt tízezrek gyűlnek össze kedvenceik koncertjére várva, és az átszerelések alatt mindenki unatkozik. A Sziget szervezői rájöttek, hogy ez az idő értelmesen is eltölthető.

Love Revolution, vagyis a szeretet forradalma címmel indul a kezdeményezés 2017-ben, és nagy sikert aratott. A koncertek közti holtidőben aktivisták – köztük világhírű tudósok, művészek – hívják fel a figyelmet különböző társadalmi változásokra, égető problémákra és az ezekkel kapcsolatos közös felelősségre.

Idén többek között a környezetvédelem, az emberi jogok, az egyenjogúság és a béke fontossága lesz a téma. Naponta körülbelül tíz percben egy-egy felszólalást, performance-t vagy más különleges, elgondolkodtató produkciót láthatnak a fesztiválozók.

A szervezők szerint a szeretet forradalma egy közös ünnep, „boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni, hogy erőszak és félelem nélkül élhessenek az emberek, hogy egy élhető Földet hagyjunk utódainkra, hogy az alapvető emberi jogok mindenhol sértetlenek maradhassanak, hogy szűnjön meg az előítéletesség és a kirekesztés”.Idén a Szigetre érkezik például Dima Malakhov ukrán akrobata Make Art Not War – közösenUkrajnáért című produkciójával. JJ Bola Londonban élő kongói költővel is találkozhat a közönség, aki a menekültek kilátástalan helyzetére és a kongói politikai konfliktusra igyekszik felhívni a figyelmet. A Japánból érkező Body Carnival csapat a hiphop 50. évfordulóját és fő üzenetét, egymás elfogadásának fontosságát ünnepli. A kanadai Joshua Beamish Dance csoport a homofóbia ellen áll ki, és hirdeti, hogy minden szerelem egyenlő.

A Sziget egyébként évek óta aktívan fellép a homofóbia minden formája ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?