Fesztiválok indulói

Nyáron a zenei életben minden a fesztiválok körül forog.

Nyáron a zenei életben minden a fesztiválok körül forog. Nem csoda hát, hogy a zenészek-nek óriási megtiszteltetés és hatalmas reklám, ha elkészít-hetik valamelyik rendezvény himnuszát.

A Velencén letáborozó, egy hete indult és vasárnap véget ért EFOTT dalát a Margaret Island, JumoDaddy és Felcser Máté, az augusztus 24. és 27. között sorra kerülő STRAND Fesztiválét Pixa, Stereo Palma és a Wellhello jegyzi.

Feszt szerelem

Úgy néz ki, a korábban folyamatosan költöző EFOTT megállapodik: ezentúl Velencén tartják. A rendezvény idei himnuszát a Margaret Island, az Irie Maffiából is ismert JumoDaddy és a Punnany Massif egyik tagja, Felcser Máté készítette. „Az EFOTT számomra az izmos szabadságról szól, ahol különböző karakterek találkoznak, engedik el magukat, hiszen a fesztiválnak van egy sajátos világa, ami magába zár. Szövegében és dallamában is ezt kívántuk visszaadni, megjelenítve egy könnyed nyári szerelemet, egy fesztiválos fellángolást” – mondta Felcser Máté. A Feszt szerelem szövegét egyébként a Margaret Island énekesnőjének, Lábas Vikinek a tapasztalatiból is merít. A dal zenei alapját JumoDaddy írta – az elektronikus és az akusztikus betétek egymást kiegészítve jelennek meg benne.

Balatoni nyár

A Wellhello már tarolt fesztiválhimnusszal. A Halott Pénzzel készítette el a tavalyi VOLT Fesztivál indulóját, az Emlékszem, Sopronban címűt, amely az év egyik nagy magyar slágere volt, videoklipjének nézettsége az első számú videomegosztó portálon már a tizenhárom millióhoz közelít. Diaz és Fluor ezúttal a STRAND Fesztivál dalát adja elő.

Pixa, Stereo Palma (azaz Náksi Attila) és a Wellhello a KFT harmincéves örökzöldjét, a Balatoni nyár címűt dolgozta át. Náksi elsőként korábbi együttese, a Soho Party első, 1994-es nagylemezére öntötte új formába a slágert, s most Pixával úgy döntött, egy trendi formációval elkészíti a modernebb, korunknak megfelelő változatát. „Megkerestünk pár magyar nagyágyút, de mivel a Wellhello tagjai régi cimboráink, adta magát, hogy végül velük dolgozzunk” – mondták.

A Wellhello rögtön rápörgött az ötletre. „Pixával régebben is szerettünk dolgozni, örültünk, hogy egy újabb projektjében vehetünk részt. Tetszik, hogy az egyik kedvenc fesztiválunk himnuszában szerepelhetünk, az eredeti dal születésénekharmincadik évfordulóján” – áll a Wellhello nyilatkozatában. A Stereo Palma és a duó kapcsolata sem új keletű, hiszen Diaz és Fluor tavaly sikerre vitte a Soho Party Gyere, táncolj! című slágerének új verzióját.

A nyári dalhoz egy látványos Balaton-parti klip készült Miki357 rendezésében. A premierrel egy időben egy interjúsorozat is felkerült a világhálóra, amelyben az előadók a balatoni emlékeikről beszélnek: Diaz gyerekkorának vakációit a balatonfenyvesi nyaralójukban töltötte, Fluor a tó közepén elcsattanó csókokra emlékezik, Náksiban pedig egy csehszlovák hölgy képe él élénken a mai napig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?