Fel kell tenni az i-re a pontot

Ma este 19 órai kezdettel a dunaszerdahelyi VMK-ban lép fel Koncz Zsuzsa. A közönség ezúttal is a régi nagy slágerekből hallhat válogatást és az új dalokból ízelítőt, a koncert mégis rendhagyó lesz, mert a művésznő nem titkoltan pályakép-öszszefoglalóra készül.

Ma este 19 órai kezdettel a dunaszerdahelyi VMK-ban lép fel Koncz Zsuzsa. A közönség ezúttal is a régi nagy slágerekből hallhat válogatást és az új dalokból ízelítőt, a koncert mégis rendhagyó lesz, mert a művésznő nem titkoltan pályakép-öszszefoglalóra készül. „Nem azt mondom, hogy végleg elköszönök a közönségtől, nem is tervezek búcsúkoncertet, mert az már kötelezne valamire, de egyszer fel kell tenni az i-re a pontot. Úgy érzem, ennek most van itt az ideje, a kör lassan bezárul; és mindaz, amit még eztán vállalok, már csak ráadás lesz” – mondta el lapunknak Koncz Zsuzsa. Az énekesnő a tőle megszokott alapossággal és lelkesedéssel készült az őszi turnéra és a december 2-i budapesti Sportaréna-beli nagy koncertre. Eddigi pályafutása során hat teltházas koncertet adott még a régi sportcsarnokban, de az új arénában ez lesz az első fellépése – és talán az utolsó is. A koncert vendége a két hűséges „harcos és tettestárs”, Bródy János és Tolcsvay László, akik az évek során számos dalt írtak Koncz Zsuzsának; és részben nekik is köszönhető az az egyedi hangvétel, az őszinte, bátor tisztaság, ami máig jellemzi a művészetét. A pályakezdéstől eltelt négy évtized alatt több mint harminc önálló lemeze jelent meg, stúdióalbummal legutóbb 2002-ben jelentkezett – Ki nevet a végén címmel. Idén jelent meg legújabb, sorrendben negyedik verslemeze (Egyszerű ez... ), amely József Attila, Radnóti Miklós, Babits Mihály Kányádi Sándor verseinek zenés feldolgozása mellett olyan fiatal szerzők költeményeit is tartalmazza; mint Tóth Krisztina és Karafiáth Orsolya. A zenéket Bródy János, Bódi László – Cipő, Lerch István, Závodi Gábor, valamint Gerendás Péter szerezte, és az énekesnőtől megszokott módon a dalokban szinte új értelmezést, más hangsúlyokat kapnak a költők gondolatai.

Koncz Zsuzsa több mint négy évtizede énekel nekünk hitről, becsületről, kitartásról, begyűjtött minden szakmai elismerést és díjat, ami a világnak ezen a táján létezik, és örök birtokosa a legnagyobb elismerésnek, amit előadóművész kaphat – a közönség szeretetének és tiszteletének. Reméljük, sokszor hallhatjuk még őt itt, Szlovákiában is. (vm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?