Evan, a minden6ó

Evan (Steve Carrell) frissen megválasztott kongresszusi képviselőként feleségével (Lauren Graham) és három fiával elhagyja Buffalót, és egy virginiai városba költözik. Első hivatali napjára készülve Istenhez imádkozik, hogy változtassa meg a világot. Nem is sejti, hogy az Úrnak már nagy tervei vannak vele.

Evan (Steve Carrell) frissen megválasztott kongresszusi képviselőként feleségével (Lauren Graham) és három fiával elhagyja Buffalót, és egy virginiai városba költözik. Első hivatali napjára készülve Istenhez imádkozik, hogy változtassa meg a világot. Nem is sejti, hogy az Úrnak már nagy tervei vannak vele. Amikor a képviselőház befolyásos tagja (John Goodman) felkéri egy nagyszabású törvénytervezet támogatására, Evan biztos benne, hogy imája meghallgatásra talált. Ő és segítő csapata örül a rendkívüli lehetőségnek, jóllehet pontosan tudja, hogy ez a munka távol fogja tartani egyébként is gyakran elhanyagolt családjától. A hatalom azonban elég fontos számára ahhoz, hogy kétségei ellenére is elfogadja az ajánlatot. Ám ezután különös események kezdődnek a háza táján, és a csak magával foglalkozó képviselő élete hirtelen a feje tetejére áll. Rejtélyes szállítmányok érkeznek ősi eszközökkel és méretes fadarabokkal, majd furcsa madarak jelennek meg. Evan kezdi azt hinni, hogy elment az esze. Ebbéli meggyőződését csak erősíti egy magas idegen (Morgan Freeman) látogatása, aki az Úristennek mondja magát, és utasítja, hogy építsen egy bárkát családja és barátai számára a hatalmas özönvíz előtt. Három fia segítségével nekilát, hogy felépítse a hajót, bár fogalma sincs, mit fog szállítani, ha egyszer elkészül. Nem kell sokáig töprengenie, mert nagy megdöbbenésére a legkülönbözőbb alakú és méretű állatok érkeznek, méghozzá párosával, és elfoglalják az otthonát körülvevő erdőt. Ám a változás nem csak enynyiben áll. A mindig ápolt és jól fésült férfi mostanra felismerhetetlen különccé vált hosszú haja, szakálla és köpönyege mögött. Hiába a nyírás és borotválás, a szakálla egyre csak nő és nő. Bár Evan kezd mindent elveszíteni, ami korábban értékes volt számára, folytatja a készülődést a nagy özönvízre – akár valóban lerombolja a világot, akár csak az ő képzeletének szüleménye.

Evan Almighty / Evan všemohúci. Amerikai vígjáték, 2007. Rendező: Tom Shadyac. Szereplők: Steve Carell (Evan Baxter), Morgan Freeman (Isten), Lauren Graham (Joan Baxter), Johnny Simmons (Dylan Baxter), Graham Phillips (Jordan Baxter), Jimmy Bennett (Ryan Baxter), John Goodman (Chuck Long). (port.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?