Elmúlt a Mátrix-roham

Péntektől vasárnapig 70,6 millió dollárt hozott a Némó nyomában című komputeranimációs film (képünkön), és ezzel megszerezte minden idők legjobban nyitó animációs filmjének címét.

Péntektől vasárnapig 70,6 millió dollárt hozott a Némó nyomában című komputeranimációs film (képünkön), és ezzel megszerezte minden idők legjobban nyitó animációs filmjének címét. A Jim Carrey főszereplésével készült Minden6ó visszaszorult a második helyre, a harmadik Az olasz meló Mark Wahlberggel, Charlize Theronnal és Edward Nortonnal.

A Disney–Pixar-koprodukcióban készült Némó nyomában az előző Disney–Pixar film, a Szörny Rt. nyitási rekordját döntötte meg, amely 2001 novemberében 62,5 millió dollárt hozott. A mostani családi mozit, amelyben egy bohóchal igyekszik kimenteni fiát egy irodai akvárium fogságából, a Pixar veteránja, Andrew Stanton rendezte, a halakat pedig többek között Albert Brooks, Ellen DeGeneres és Willem Dafoe szólaltatja meg.

A múlt hétvégén 70 millió dollár fölötti eredménnyel nyitó Minden6óra (Bruce Almighty) ezen a hétvégén „csak” 35,6 millió értékben váltottak jegyet, de a Jim Carrey főszereplésével készült mozi 10 nap alatt így is 135,7 millió dollárt termelt, a toplistán pedig még mindig a második.

A két héttel ezelőtt minden idők második legsikeresebb nyitását produkáló Mátrix – Újratöltve erejéből a harmadik hétvégén már csak 15 millió dollárra futotta, így a toplistán már csak a negyedik. Megfigyelők szerint a jelenleg 232 millió dolláros észak-amerikai bevételnél tartó sci-fi, amely sokak számára nagy csalódást okozott, csak nagy nehézségek árán érheti el a 300 millió dolláros összbevételt, holott korábban ez könnyen megvalósítható célnak tűnt.

A Top 10-be a Némó nyomában-on kívül két premierfilm került: a harmadik helyre Michael Caine 1969-es filmjének remake-je, Az olasz meló, amely szép eredménynek mondható 19,3 millióval startolt, a hatodikra pedig a Fox alacsony költségvetésű thrillerje, a Wrong Turn, amely csak szerény 5 milliót tudott összeszedni. Az ötödik helyezett Eddie Murphy komédiája, az Oviapu (Daddy Day Care) 6,8 millióval, amely négy hétvége alatt 82 millió dollárt hozott.

Az e heti premierek közül a legnagyobb durranásnak a Halálosabb iramban (2 Fast 2 Furious) ígérkezik, amely természetesen a 2001-es Halálos iramban folytatása. (cinematrix)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?