Egy közlékeny sztár

Nagymegyer. Rajongók tömege fogadta a Panta Rhei könyvesboltban Vujity Tvrtko „pokoli” riportert, Pulitzer-emlékdíjas televíziós újságírót, aki a felvidéki magyar olvasóközönség körében is nagy népszerűségnek örvendő köteteit dedikálta helyi olvasói nem kis örömére.

A rajongók körébenSomogyi Tibor felvételeNagymegyer. Rajongók tömege fogadta a Panta Rhei könyvesboltban Vujity Tvrtko „pokoli” riportert, Pulitzer-emlékdíjas televíziós újságírót, aki a felvidéki magyar olvasóközönség körében is nagy népszerűségnek örvendő köteteit dedikálta helyi olvasói nem kis örömére. A világ – sokak szerint – legjobb televíziós újságírói között számon tartott neves sztárriporter ez alkalommal sem okozott csalódást, elhíresült szokásához híven elmaradhatatlan baseballsapkájában lépett be az addigra már dugig megtelt könyvesbolt ajtaján. Tvrtko hősiesen állta a rohamot a dedikálók hadával szemben, akik körében szinte minden korosztály képviseltette magát, a tizenévesektől a nyugdíjas korúakig. Néhányan otthonról hozták el kedvenc Tvrtko-kötetüket, többen a dedikálás helyszínén vásárolták meg a szerző valamely nagy sikerű kötetét. Az újságíró, aki már többször járt a Felvidéken büszkén dicsekedett egyre javuló szlováktudásával, és kérésre akár szlovák nyelvű, rövid bejegyzéseket is rótt az elébe tett kötetekbe. Sőt, időnként egy-két gyakujem peknyére is tellett tőle, hogy rajongói kedvében járjon. Kedvenc szlovák szava a slahacska, árulta el kíváncsi olvasóinak. Az ujján ékeskedő, a sok aláírástól támadt vízhólyag sem gátolta abban, hogy kézjegyével lássa el a dedikálandó köteteket. Közben még arra is futotta az erejéből, hogy a korábbi dedikálásai alkalmával megesett sztorijait megossza nagymegyeri közönségével: „Egy szegedi közönségtalálkozón egy mellettem álló néni, miután átnyújtotta a kezében szorongatott könyvet, vélhetőleg azért, hogy dedikáljam – legalább is akkor úgy tűnt, ez a szándéka –, hirtelen rám szólt, jaj, fiatalember, ne firkálja össze. Azóta sem tudom, miért nyomta a kezembe az általam írt könyvet, ha nem azért, hogy aláírjam.” A jelenlévők tömege igazolta, művei valóban sokakat érdekelnek, olvasmányos jellegük miatt széles olvasótábort vonzanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?