Egy, aki mindent visz

A hétvégén a Harry Potter és az azkabani fogoly a várakozásokhoz híven robbant be a filmes világba, úgy tűnik, Amerika apraja-nagyja rohant a mozipremierre. A többi film maximum abban versenghetett, hogy melyik iránt csökkent kevésbé az érdeklődés. Ez alól a Shrek 2. talán az egyetlen kivétel.

A Harry Potter most hétvégén több mint 92 millió dolláros premierbevételével trónt fosztott, és a második helyre taszította a Shrek második részét. A Shrek 2. azonban talán az egyetlen olyan film, amelynek aggodalomra nincs oka a bevételi ráták miatt. Hogy a Warner Brothers kontra DreamWorks verseny eredménye a Harry Potter-Shrek 2. párharcban mi lesz, az nyilvánvalóan csak később derül majd ki, ám a DreamWorks stúdió minden bizonnyal örömmel és némi megnyugvással vehette tudomásul, hogy a Shrek 2. debütálása 3 héttel ezelőtt mintegy 15 millió dollárral volt sikeresebb, és a film a második hetében is jobban produkált, mint a Harry Potter premierkor. Mindezt figyelembe véve, a Shrek 2. e hétvégi második helye a listán és 37 millió dolláros bevétele is mindenképp irigylésre méltó.

A trónra ezen a hétvégén harmadikként még az egy héttel korábban a második helyen szereplő Holnapután fért fel. Vetítésének második hetében a két első helyezett film mellett valamivel kevesebb mint 30 millió dollár bevételt volt képes produkálni a világ apokalipszise. Úgy tűnik, a mozilátogatók ezen a hétvégén inkább mosolyogtak Harry Potter és a zöld ogre kalandjain, mintsem szembenéztek volna a jövő egy sötét utópiájával.

A nagy portugál író, a Nobel-díjas José Saramago azonos című regényéből készült Raising Helen című film volt az egyetlen, mely vetítésének második hetében is megőrizhette a Harry Potter ellenében is negyedik pozícióját a listán. A Trója grandiózus történelmi víziója visszacsúszott az előkelő második helyről az ötödikre.

A lista hatodik, hetedik, nyolcadik és kilencedik helyén úgy tűnik a múlt héthez képest helycserés támadással osztozkodik a Bajos csajok, a Soul Plane, a Van Helsing és a Tűzben edzett férfi. A tízes toplista sereghajtója a Super Size Me, a Kill Bill második része már nem bizonyult elég erőteljesnek ahhoz, hogy az élbolyba kerüljön. A Donnie Darko rendezői változata bánhatja leginkább, hogy ezen a héten a Harry Potter mellett debütált, mindössze annyira volt képes, hogy a lista tizennyolcadik helyére lépjen fel igencsak szerény huszonnégy ezer dolláros bevételével. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?