Dzsessz, blues és egzotikus Repülés

Somorja. Egy forró nyári nap után üdítő élményben lehet részük azoknak, akik holnap, esti kikapcsolódásként, az At Home Gallery idei első Nyári zenei estjének 18.30-kor kezdődő koncertjeit választják.

Somorja. Egy forró nyári nap után üdítő élményben lehet részük azoknak, akik holnap, esti kikapcsolódásként, az At Home Gallery idei első Nyári zenei estjének 18.30-kor kezdődő koncertjeit választják. A zsinagóga mellett álló Művészetek Háza szabadtéri színpadára lépő művészek névsorán végigtekintve bátran kijelenthetjük: a közönség színvonalas produkciókra számíthat.

A hazai dzsesszélet állócsillagának számító Peter Lipa ezúttal Erich Boboš Procházkával és annak zenekarával, a Frozen Dozennel közösen muzsikál: természetesen dzsessz és blues szerepel a műsorukban. A közelmúltban nagy sikerrel lépett fel a zsinagógában a MAOK művésznevet viselő, fiatal szlovák buddhista zenész – a koncert kedvező visszhangjának köszönhetően holnap ismét látható-hallható lesz Somorján. Miriam Rodriguez Brül egzotikusan hangzó neve ellenére hazai muzsikus. A fiatal gitárművész itthon legutóbb a pozsonyi gitárfesztiválon lépett fel, az At Home Gallery szabadtéri színpadán Piazola- és Deafert-darabokat ad elő spanyolgitárján. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete révén érkezik Somorjára Vázsonyi János és együttese, a Triton. Vázsonyi János, akit ma Magyarország egyik legsokoldalúbb szaxofonosának tartanak, az etno-acid-jazz kategóriába sorolja az általuk játszott zenét. De talán nem is annyira a megnevezés a fontos, mint inkább az, hogy népzenei motívumokkal átszőtt muzsikájuk izgalmas élményt, igazi csemegét jelent.

Holnap este ugyan a zenéé lesz a főszerep az At Home Galleryben, ám a koncertek előtt vagy után a nézőknek arra is lehetőségük nyílik, hogy megtekintsék a kortárs szlovák képzőművészet egyik sokoldalú személyiségének, Patrik Kovačovskýnak a kiállítását, amely Repülés (Prelet) címmel látható a zsinagóga falai között. A művész könnyedséget, eleganciát, ugyanakkor erőt evokáló installációja a maga látszólagos egyszerűségében sok rétegű mondanivalót közvetít. Ezek közül csupán az egyik a Patrik Kovačovský munkásságában nem először felbukkanó léghajó motívuma, amely a valóságtól való elszakadást, az álmodozást, annak szükségességét (is) jelzi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?