Díszpremier New Yorkban

Múlt héten csütörtökön este New Yorkban tartották a Gyűrűk Ura filmtrilógia második része, A két torony díszpremierét.
A patinás New York-i Ziegfeld filmszínházban mutatták be először nagyobb nyilvánosság előtt J. R. R.

# Múlt héten csütörtökön este New Yorkban tartották a Gyűrűk Ura filmtrilógia második része, A két torony díszpremierét.

A patinás New York-i Ziegfeld filmszínházban mutatták be először nagyobb nyilvánosság előtt J. R. R. Tolkien legendás fantasy-trilógiája második részének filmfeldolgozását, mely A Gyűrűk Ura – A két torony címet viseli. A várva-várt 179 perces epizód díszes bemutatóján megjelent többek között a Frodót alakító Elijah Wood és a másik főszereplő, Liv Tyler is.

A New York-i premiert másnap egy másik követte Torontóban, ezután pedig Európába is eljönnek végre a kalandor hobbitok. A szuperprodukciót a kontinensen először Párizsban mutatták be, tegnap, ma pedig Londonban vetítik. Nálunk legkorábban csak januártól láthatjuk Frodo és Gandalf újabb kalandjait.

A trilógia első része a tavalyi év egyik legnagyobb üzleti sikerét hozta a gyártó New Line Cinema filmstúdiónak. A Gyűrűk Ura – A Gyűrű szövetsége – a Harry Potter után másodikként – összesen 860 millió dollárt kaszált világszerte, ezzel az előkelő ötödik helyet szerezve meg magának az öröklistán. A varázslótanonccal szemben a hobbitok azonban filmes sikereket is arattak, hiszen számos elismerés mellett a film négy Oscar-díjat is besöpört.

A trilógia jövő decemberben teljesedik ki, hiszen ekkor mutatják be a harmadik „A Király visszatér” című befejező részt. A három évre elhúzott bemutatósorozat ellenére mindhárom produkciót egyszerre forgatták még 2000-ben Új-Zélandon. Az összesen háromszáz millió dolláros filmtriászt Peter Jackson rendező álmodta vászonra, a Tolkien-rajongók legnagyobb megelégedésére. (i)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?