Díjazták a Meseszínházat

Rozsnyó/Karlsruhe. Komoly elismeréssel a batyujában érkezett haza a napokban Németországból Badin Ádám és az általa alapított rozsnyói Meseszínház.

Rozsnyó/Karlsruhe. Komoly elismeréssel a batyujában érkezett haza a napokban Németországból Badin Ádám és az általa alapított rozsnyói Meseszínház. A tolerancia és a nemzetek közötti megértés díját évente egy csoport vagy magánszemély kaphatja meg – a németországi és svájci Ambassador Club, azaz a Nagykövetek Klubja idén a rozsnyói társulatot tartotta erre érdemesnek.

A Meseszínház eddigi munkásságát Karlsruhe város főpolgármestere, Frank Mentrup méltatta, aki egyébként eredeti szakmáját tekintve gyermekpszichiáter. Az ünnepségen a csapat félórás bemutatót is tartott, részben német nyelven.

A Meseszínház a hagyományos bábjátszás technikáit ötvözi élő szereplős színházzal, előadásaikban jelentős szerepet kap a magyar népzene. Az évek során az egész magyar nyelvterületet bejárták már. Ezt a rangos díjat társadalmi szerepvállalásukért kapták, ugyanis olyan rétegekhez juttatnak el magas művészi értéket képviselő produkciókat, amelyek egyébként nem jutnának hozzá. Gyakran lépnek fel hátrányos helyzetű gyerekek előtt, tavaly pedig 14 erdélyi árvaházban adták elő műsorukat. Badin Ádámtól megtudtuk, hogy a díj összegéből újabb jótékonysági turnét szerveznek, ezúttal Kárpátaljára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?