Chrisék célegyenesben

A Coldplay legutóbb az év első heteiben, az EMI lemezkiadó kálváriájának kicsúcsosodásakor szerepelt a zenei híradásokban – a rollingstone .com világgá kürtölte, hogy több neves együttes és előadó után még idén a britek vezető zenekara is távozik a multinacionális cégtől, mivel kapcsolatuk megromlott.

A napokban kiderült, hogy a hír kacsa volt. Az EMI illetékesei ugyan már a kirobbanáskor cáfolták, mondván, sziklaszilárd a kapcsolatuk, de a közvélemény nem nagyon hitt nekik. A Coldplay-t már csak két albumra szóló szerződés köti a kiadóhoz, s az említett zenei portál „arról értesült”, hogy az együttes idén megjelenő negyedik stúdiólemeze után gyorsan piacra dob egy válogatáskorongot, és búcsút int az EMI-nak. „Amikor az ügy kirobbant, mi a stúdióban dolgoztunk. Szerettünk volna ebből kimaradni, ezért figyelmen kívül hagytuk a felröppent híresztelést, aminek nincs valós alapja. A jövőre vonatkozólag óriási terveink vannak a céggel” – nyilatkozta a minap a zenekar menedzsere, Dave Holmes a Billboard magazin portáljának.

A Chris Martin énekes vezette Coldplay jelenleg egy londoni stúdióban az utolsó simításokat végzi a nyári fesztiválszezon kezdetén boltokba kerülő negyedik stúdióalbumán, amely néhány bennfentes szerint Prospekt címmel lát napvilágot, ezt azonban egyelőre senki sem erősítette meg. „Már majdnem készen vagyunk vele. Az anyag a végső keverési fázisban van” – mondta Holmes. A nagylemezről mindössze annyi tudható, hogy Brian Eno és Markus Dravs producerek irányítása mellett készül, és Chris korábbi elmondása szerint kísérletező jellegű lesz, az együttestől eddig idegen stílusirányzatok is felbukkannak rajta. A Coldplay 2006 novembere óta dolgozik az új dalokon, a zenészek csupán tavaly kora tavasszal hagytak ki pár hetet, amikor pályafutásuk során először Dél-Amerikában koncerteztek.

Az album megjelenését követően a fiúk azonnal turnéra indulnak. A nyári hónapokban Észak-Amerikában és Európában lépnek fel. Paul Normandale világosító-rendezőt szerződtették a koncertek látványvilágának kidolgozására. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?