Kultúra

Budapest új díszpolgárai

Budapest. A Fővárosi Közgyűlés szombati ünnepi ülésén, amelyet a 128 éve egyesült Budapest ünnepnapja alkalmából tartottak, Demszky Gábor főpolgármester átadta a fővárosi önkormányzat ez évi 41 kitüntetését.
ÚJ SZÓ ONLINE

2001. november 20. 07:00

(Fotók: Rijksmuseum)(Fotók: Rijksmuseum)
Budapest. A Fővárosi Közgyűlés szombati ünnepi ülésén, amelyet a 128 éve egyesült Budapest ünnepnapja alkalmából tartottak, Demszky Gábor főpolgármester átadta a fővárosi önkormányzat ez évi 41 kitüntetését. Díszpolgári elismerést kapott többek között Illés György operatőr, Jancsó Miklós rendező, Kurtág György zeneszerző; Pro Urbe Budapest díjat Darvas Iván színművész, Görgey Gábor író, Marx György fizikus, Szinetár Miklós rendező-színházvezető. A díjazottak nevében Jancsó Miklós mondott köszönetet az elismerésért. (i-x)

Önnek ajánljuk

Vida: „Nagyon magyaros volt a vége, nem hiányzott még egy ilyen sztori”

Az identitás útvesztői

Részlegesen beomlott egy híd Őrmezőn

A rendőrség vizsgálja a Trnka-Kočner hangfelvételt

Haščák elhatárolódik a Kočner és Trnka közötti beszélgetéstől

A török hadműveletek újabb humanitárius katasztrófával fenyegetnek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!