Bőrünk is megérdemli a kényeztetést

Mi nők nagyon különösek vagyunk. Tizenévesen idősebbnek akarunk látszani, aztán néhány esztendeig elfogadjuk éveink számát, ám a harmadik x után fordul a kocka: sok mindenre hajlandók vagyunk csak azért, hogy fiatalabbnak tűnjünk. Olyan szépségápolókat keresünk, amelyek bőrünket fiatallá varázsolják.

Mi nők nagyon különösek vagyunk. Tizenévesen idősebbnek akarunk látszani, aztán néhány esztendeig elfogadjuk éveink számát, ám a harmadik x után fordul a kocka: sok mindenre hajlandók vagyunk csak azért, hogy fiatalabbnak tűnjünk. Olyan szépségápolókat keresünk, amelyek bőrünket fiatallá varázsolják. Talán azért is, mert a szép bőr az egészség szimbólumává vált, az ápolt külső pedig előnyt jelent.

Ha tetszik, ha nem, bőrünk is öregszik. Ez annyit jelent, hogy felszíne kiszárad, a sejtmegújulás lelassul, a felső szövetréteg pedig elvékonyodik. A mélyebb rétegekben a kollagén átalakul, és a rugalmas rostszálak egyre inkább veszítenek elasztikusságukból. Bár a korszerű kozmetikumok lelassítják ezeket a folyamatokat és csökkentik az idő múlásának jeleit, a bőrgyógyászok figyelmeztetnek: a bőr ápolását időben – tinédzserkorban – kell kezdeni, és nem akkor, amikor a bőr felső rétegében lelassul a szaruképződés és a faggyúmirigyek működése.

A bőr öregedésének első jelei a szem környékének vékony bőrén és a kézfejen jelentkeznek. A szárazságra hajlamos bőr fiatalságát csak úgy őrizhetjük meg, ha megfelelően hidratáljuk, nem tesszük ki a nap szárító hatásának, ugyanakkor zsírsavakban gazdag ételeket: olívaolajat, avokádót, lazacot, szardíniát fogyasztunk. Bár tinédzserkorban a zsíros bőr a faggyúmirigyek túltermelésétől sokkal gyakoribb, mint az ép, az évek múlásával ennek a bőrfajtának egyre több előnye lesz. Ugyanis a többi típustól eltérően ezen később jelennek meg a ráncok, a bőr puhább, rugalmasabb marad.

– Az arcbőr ápolásának van egy művelete, amelyik kortól független, s ezért a leglényegesebb: az arctisztítás. Annak érdekében, hogy a bőr üde maradjon, fénye megőrizze frissességét, és a légcseréje se szenvedjen kárt, rendszeresen meg kell szabadítani nemcsak a sminktől, hanem reggel és este a rárakódott szennyeződésektől is – sorolja a tudnivalókat dr. Alexandra Novotná bőrgyógyász, majd néhány érdekességet is közöl. Hihetetlen talán, de testfelületünket 2 négyzetméternyi bőr fedi, miközben a bőr testtömegünk egyötödét alkotja (bőr alatti zsírszövetek nélkül 3-3,5 kilót, zsírszövettel együtt 20 kilót nyom). Vastagsága általában 1 milliméteres, de például a talpon 4, az ajkon viszont nem éri el a fél millimétert sem. A fiatal bőr nedvességtartalma 60, ám az idők múlásával csupán 40 százalékos.

Az Unilever társaság Dove termékcsaládja megfelel a korszerű bőr- és testápolási követelményeknek. Bőrkímélő, illetve bőrtápláló hatásának köszönhetően a nagyon érzékeny bőrűek, valamint az allergiára hajlamosak is bátran használhatják. Tanulmányok bizonyítják, hogy a krémtartalmú szappan nem szárítja a bőrt, adta közre Novotná doktornő dr. Albert Montgomery Kligmannak, a pennsylvaniai egyetem bőrgyógyász professzorának észrevételeit, aki többfajta szappan bőrre gyakorolt hatását kutatta. A Dove krémszappanról nemcsak azt állapította meg, hogy nem károsítja a bőrt, hanem azt is: az enyhén száraz normális értékűvé vált. Az Unilever társaság orvosi programot dolgozott ki, és a M. I. L. D-en (Medical Information Link from Dove) keresztül elsősorban a bőrgyógyászokat tájékoztatja, de egyre több gyermekgyógyász, valamint általános orvos is érdeklődik a bőr védelmét szavatoló termékek iránt.

Januárban bővült a közkedvelt tusfürdők és a fürdőhabok választéka, a kék-fehér Dove Moisture Balance Bath a hidratáló adalékon kívül a bőr minőségét áldásosan befolyásoló olajakat is tartalmaz. A krémfürdő ezáltal nemcsak tisztít, hanem jótékony hatást gyakorol a fürdőző közérzetére, s mi több, hozzájárul belső egyensúlya kialakulásához. A korszerű testápolók – a Body Milk és a Body Lotion – a kiszáradástól védik a bőrt, a legújabb Body Silk testkrém pedig olyan védőréteget képez, amely megtartja a bőr természetes nedvességét, s ezáltal biztosítja mélyreható hidratálását, sőt selymessé varázsolja – mutatta be a Dove család két új tagját Andrea Pavlovičová termékmenedzser.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?