Bontás

Az Amazonas kincse
(Welcome to the Jungle, szín. fel. am. akcióf. 106 p. 2003) R.: Peter Berg. Fsz.: Christopher Walken, Seann William Scott, The Rock, Rosario Dawson.

Az Amazonas kincse

(Welcome to the Jungle, szín. fel. am. akcióf. 106 p. 2003) R.: Peter Berg. Fsz.: Christopher Walken, Seann William Scott, The Rock, Rosario Dawson.

Udvarias, de nagydarab pénzbehajtó kalandjai veszett zsoldosok, pici gerillák és kanos páviánok közt a dzsungel mélyén, nagy pofonokkal és mélyenszántó poénokkal.

Apám beájulna

(szín. magy. vígj. 90 p. 2003) R.: Sas Tamás. Fsz.: Gáspár Kata, Csősz Boglárka, Haumann Máté, Máthé Marci.

A nagydumás, hebrencs vörös és a divatcica szöszke bombázó nagy kalandjai a siófoki bárban, a krétai plázson, a barcelonai éjben és a római hotelszobában.

Apósok akcióban

(The In-Laws, szín. fel. am.-ném. akcióvígj. 95 p. 2003) R.: Andrew Fleming. Fsz.: Michael Douglas, Robin Tunney, Michael Bodnar, Albert Brooks.

A kétbalkezes lábgyógyász és dörzsölt apóstársa hihetetlen kalandjai a nemzetközi fegyvercsempészet és esküvőszervezés kegyetlen világában.

Bolondos dallamok: Újra bevetésen

(Looney Tunes: Back In Action, am. anim. 90 p. 2003) R.: Joe Dante. Fsz.: Steve Martin, Brendan Fraser, Jenna Elfman, Timothy Dalton.

Tapsi Hapsi, Dodó kacsa és barátaik ismét nem-rajzolt színészeket kevernek kalamajkába. Hajsza a Kék Maki gyémánt után keresztül Las Vegason és Párizson... Kémfilmparódia rajzfilmesen durva poénokkal és temérdek filmes utalással.

A felejtés bére

(Paycheck, szín. fel. am. thriller 119 p. 2003) R.: John Woo. Fsz.: Paul Giamatti, Ben Affleck, Aaron Eckhart, Uma Thurman.

Találmánykoppintó mérnök emlékezetét kitörlik alkalmazói, de kezében egy rejtélyes csomag, amelynek segítségével leleplezheti a tervet, amelynek kidolgozásában maga is részt vett. Philip K. Dick-adaptáció az Ál/arc és A fegyverek szava rendezőjétől.

Felül semmi

(Calendar Girls, szín. fel. ang. vígj. 108 p. 2003) R.: Nigel Cole. Fsz.: Helen Mirren, Linda Bassett, Julie Walters, John Alderton.

Az Alul semmi munkásait megirigyelő nőegyleti tagok meztelenkedős naptárral gyűjtenek pénzt egy kórházi várótermi kanapéra, arra azonban nem számítanak, hogy a kebleikkel együtt féltett titkaik is napvilágra kerülnek.

Good Bye, Lenin!

(Good Bye, Lenin!, szín. fel. ném. vígj. 121 p. 2002) R.: Wolfgang Becker. Fsz.: Daniel Bühl, Katrin Sass, Maria Simon.

Alex mamája 1989 őszén, a fal leomlásakor, egy szívinfarktus után éppen kómában feküdt. Ébredésekor, 1990 tavaszán, fia szeretné megóvni a sokktól, ezért eltitkolja előle a történelmi fordulatot, és úgy tesz, mintha még az NDK-ban élnének.

A Gyűrűk Ura – A király viszszatér

(The Lord of the Rings: The Return of the King, am.-új-zélandi fantasy 201 p. 2003) R.: Peter Jackson. Fsz.: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Ian Holm.

Szauron seregei támadásra készülnek, Gandalf sereget toboroz, a Szövetség tagjai életük legnagyobb csatája előtt állnak. Meghökkentő kalandok az emberek népének hősi harcából a trilógia befejezésében.

Holdfényév

(Moonlight Mile, am. filmdr. 117 p. 2002) R.: Brad Silberling. Fsz.: Dustin Hoffman, Jake Gyllenhaal, Holly Hunter, Susan Sarandon.

Jövendőbelije halála után a majdnem-rokonná vált fiú a majdnem-apósa bizniszébe száll be. A sok majdnemből biztos, hogy bonyodalom lesz. Lesz. A Donnie Darko főszereplője ezúttal óriásnyúl nélkül.

Hóhatár – A félelem felpörget

(Extreme Ops/Extremist, szín. fel. ném.-ang. akció thr. 93 p. 2003) R.: Christian Duguay. Fsz.: Rufus Sewell, Devon Sawa, Bridgette Wilson-Sapras, Rupert Graves.

A reklámfilm-forgatásra az osztrák Alpokba érkező picinyke amerikai stábnak nem csupán az elemekkel, hanem az itt rejtőzködő, rettegett szerb háborús bűnössel is meg kell vívnia a harcát. Akciófilm az xXx modorában.

Igazából szerelem

(Láska nebeská, ang. rom. vígj. 129 p. 2003) R.: Richard Curtis. Fsz.: Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Alan Rickman.

Több szálon futó szerelmi történetek, sok humorral és helyzetkomikummal a Négy esküvő, egy temetés és a Sztárom a párom forgatókönyvírójának rendezésében.

Jégkorszak

(Doba ľadová, am. anim. 81 p. 2002) R.: C. Saldanha, Ch. Wedge.

Egy mammut, egy lajhár, egy kardfogú tigris és egy patkánymókus szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.

Jószomszédi iszony

(Duplex, am. vígj. 97 p. 2003) Fsz.: Ben Stiller, Danny DeVito, Drew Barrymore, Eileen Essel.

Kedves fiatal pár küzd az idős albérlővel, és bár semmitől sem riadnak vissza, mégis minden előny az utóbbinál van. A néni szívós, a többi meg szívás!

Kanyaron túl

(szín. magy. filmdr. 106 p. 2002) R.: Dér András. Fsz.: Bubik István, Dér Denissa, Gyuriska János, Huszárik Kata.

A drogos lány és a katolikus pap különös kapcsolata. Fausti csapda, isteni kegyelem...

Kapitány és katona – A világ túlsó oldalán

(Master and Commander: The Far Side of the Word, am. tört. kalandf. 128 p. 2003) R.: Peter Weir. Fsz.: Paul Bettany, Russel Crowe, Billy Boyd, James D’Arcy.

A Gladiátor ezúttal az angol flotta kapitányaként Napóleon hajói ellen vezet csatát. Csatajelenetek, végtelen óceán, Galapagos szigetek...

Kegyetlen bánásmód

(Nebezpečná známosť, am. vígj. 100 p. 2003) R.: Joel Coen. Fsz.: Geoffrey Rush, Billy Bob Thornton, Catherine Zeta-Jones, George Clooney.

A verhetetlen válóperes ügyvéd emberére talál egy zsíros tartásdíjra pályázó asszony személyében, és még a szerelem is közbeszól. A nemek csatája a Fargo és Az ember, aki ott se volt alkotóinak fondorlatos és fordulatos vígjátékban.

Kémkölykök 3-D – Game Over

(Spy Kids 3D: Game Over, am. akcióf. 84 p. 2003) R.: Robert Rodriguez. Fsz.: Antonio Banderas, Daryl Sabara, Sylvester Stallone, Ricardo Montalban.

A kémfiú alászáll a gaz Játékkészítő gyerekek millióit fenyegető játékprogramjába, hogy kiszabadítsa a program világában foglyul ejtett nővérét, és útközben még arra is rájön, hogy a (kém)családi összefogás csodákra képes. Másfél óra szemkápráztató akciózás térhatású szemüvegben.

Két barát

(Due amici, szín. fel. ol. filmdr. 86 p. 2003) R.: Spiro Scimone, Francesco Sframeli. Fsz.: Spiro Scimone, Francesco Sframeli, Teresa Saponangelo, Felice Andreasi.

Barátság olasz módra a szűkszavú bérgyilkos és a locsifecsi festékgyári munkás között, sok hallal és tésztával és köhögésrohamokkal körítve. Melegszívű, de mégis heteró történet.

Kontroll

(szín. magy. filmszat. 100 p. 2003) R.: Antal Nimród. Fsz.: Kovács Lajos, Pindroch Csaba, Csányi Sándor, Badár Sándor.

Kalauzok stresszes és kalandos élete a budapesti metró járataiban. Rejtélyes gyilkos, bliccelő utasok, BKV változott királyfi.

Mackótestvér

(Brother Bear, szín. mb. am. rajzf. 85 p. 2003) R.: Aaron Blaise, Bob Walker.

Fiatal jégkorszaki vadász korán iszik a medve bőrére, így hátralévő életét pont ebben a bőrben kell eltöltenie, ha a szellemek nem döntenek másképp. Tanulságos Disney-mese, erdőmester módra.

Magyar vándor

(szín. magy. vígj. 110 p. 2003) R.: Herendi Gábor. Fsz.: Szervét Tibor, Szabó Győző, Gyuriska János, Gesztesi Károly.

Történelmi vígjáték a hét közepesen daliás vezérről, az elkallódott magyar törzsekről, a magyarok dicső tetteiről, találmányairól és legszebb verseiről – a tanulság meg most is csak annyi, hogy hajrá magyarok!

Mátrix – Forradalmak

(The Matrix – Revolutions, szín. mb. am. sci-fi 129 p. 2003) R.: Andy Wachowski, Larry Wachowski. Fsz.: Monica Bellucci, Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Ann Moss.

A Mátrix-trilógia befejező darabja. Neo a végső megvilágosodás felé tart, a Smith ügynökök egyre csak szaporodnak plusz még meglepő megoldás is van...

A medál

(The Medallion, am. akció-vígj. 89 p. 2003) R.: Gordon Chan. Fsz.: Jackie Chan, Julian Sands, Lee Evans, Claire Forliani.

A hongkongi szuperzsaru a szokásosnál sokkal nagyobb rúgásokkal küzd az örök életért, oldalán egy kölyökkel, egy bohóccal és egy bombázóval.

Mix

(szín. magy. filmdr. 97 p. 2003) R.: Steven Lovy. Fsz.: Rudolf Péter, Kulka János, Gryllus Dorka, Alex Weed.

Egy amerikás magyar tinédzser DJ sajátos kultúrmixe: csárdást technóval, klasszikust retróval, szexet maffiával, drogot zsebtolvajlással vegyít, s közben emberré érik a nagy budapesti valóság hatására.

A mohácsi vész

(szín. magy. filmszat. 85 p. 2003) R.: Jancsó Miklós. Fsz.: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Bodrogi Gyula, Schell Judit.

Kapa és Pepe visszautaznak 1526-ba, a mohácsi csatatérre, hogy pár rozsdás gépfegyverrel megverjék Szulejmán seregeit, és végre az egész világgal megismertessék azt a nyelvet, amin a legszívesebben káromkodnak.

Mona Lisa mosolya

(Mona Lisa Smile, am. filmdr. 117 p. 2003) R.: Mike Newell. Fsz.: J. Roberts, K. Dunst, J. Stiles, M. Gyllenhaal, D. West, J. Stevenson, J. Slattery.

Köztudott, hogy az amerikai középiskolákban a diákok krétacsata helyett manapság automata fegyverekkel simítják el kamaszos konfliktusaikat, a tanító szándékú filmesek ezért aztán kénytelenek legalább félszáz évet visszautazni az időben, amennyiben egy vérmentes iskolai történetet szeretnének elmesélni.

Nagy hal

(Veľká ryba, szín. fel. am. filmdr. 125 p. 2003) R.: Tim Burton. Fsz.: Billy Crudup, Ewan McGregor, Jessica Lange, Albert Finney.

Elbűvölő mese egy merész fiatalemberről, aki nekivág a világnak, amelyet ő maga talált ki, és amelyet óriások és boszorkányok népesítenek be. Minden megtörténhet és talán már meg is történt!

Nem férek a bőrödbe

(Freaky Friday, szín. fel. am. vígj. 93 p. 2003) R.: Mark Waters. Fsz.: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Chad Murray, Mark Harmon.

Testcserélős vígjáték: ezúttal szigorú mama és tini lánya keveredik össze. Az új helyzetet kihasználva jól kicsesznek egymással, vagyis magukkal...

Némó nyomában

(Hľadá sa Nemo, am. rajzf. 100 p. 2003) R.: Andrew Stanton, Lee Unkrich.

Kalandos jelenetek a halak életéből a Pixar (Toy Story, Szörny Rt.) animációvarázslóinak műhelyéből.

Az olasz meló

(Lúpež po Taliansky, szín. fel. am. krimi 104 p. 2003) R.: F. Gary Gray. Fsz.: Edward Norton, Charlize Theron, Donald Sutherland, Mark Wahlberg.

Az amerikai fiúknak olasz aranyra fáj a foguk. A sikeres akciót aljas árulás követi, úgyhogy a zsákmányt újra vissza kell rabolni. A kulcsember egy csinos kasszafúró lesz.

Pán Péter

(Peter Pan, szín. mb. am. mesefilm 117 p. 2003) Fsz.: Jason Isaacs, Lynn Redgrave, P.J. Hogan, Jeremy Sumpter.

Egy kislány testvéreivel az általa kiötlött mese világában találja magát. A nevezetes gyermekregény eddigi első élőszereplős adaptációja.

Pofa be!

(Tais-toi!, fr. vígj., 85 p. 2003) R.: Francis Veber. Sz.: Gérard Depardieu, Jean Reno, Leonor Varela, André Dussollier, Jean-Pierre Malo, Richard Berry.

A francia krimivígjáték nemes hagyományokkal rendelkező műfajának legemlékezetesebb főszereplői mindig a nehezen összeillő párosok voltak. Általában egy komoly pofa és egy idióta, aki nem hagyja, hogy a komoly végig komoly maradjon.

Segítség, hal lettem

(Hjaelp, jeg er en fisk, szín. mb. ném.-dán-ír anim. 80 p. 2000) R.: Stefan Fjeldmark, Michael Hegner.

Egy hóbortos professzor varázsitala három kisgyereket hallá változtat. Hosszú út vár hőseinkre, mire kijutnak a vízből...

Snowboarder

(Snowboarder, szín. fel. fr. sportfilm 110 p. 2003) R.: Olias Barco. Fsz.: Grégoire Colin, Nicolas Duvauchelle, Juliette Goudot, Jean-Philippe Écoffey.

Fantasztikus légi felvételekkel teli tinifilm egy snowboardos álmokat kergető fiatal fiúról, aki előtt egyszeriben megnyílnak a svájci síparadicsom kapui.

Szigorúan piszkos ügyek

(Wu jian dao, szín. fel. hongk. krimi 92 p. 2002) R.: Wai Keung Lau, Siu Fai Mak. Fsz.: Tony Leung Chiu Wai, Andy Lau, Anthony Wong, Eric Tsang.

Kőkemény zsarufilm a maffiába beépített zsaru és a rendőrségbe beépített bandatag egymást keresztező történetéről. Szemtől szemben hongkongi verzióban, hatalmas színészi alakításokkal. A tavalyi év legnagyobb távol-keleti kasszasikere.

A texasi láncfűrészes

(The Texas Chainsaw Massacre, szín. fel. am. horror 98 p. 2003) R.: Marcus Nispel. Fsz.: Jessica Biel, Eric Balfour, Andrew Bryniarsky, R. Lee Ermey.

Egy kisbusznyi füvezgető hippi a texasi pusztában az eleven húsba vágó helyi szokásokkal ismerkedik. Tobe Hooper legendás horrorjának remake-je.

Titokzatos folyó

(Tajomná rieka, am. krimi 137 p. 2003) R.: Clint Eastwood. Fsz.: Sean Penn, Laurence Fishburne, Tim Robbins, Kevin Bacon.

Gyerekkori barátokat egy gyilkossági ügy hoz össze 25 év után. Baljós történet barátságról, családról és a túl korán elvesztett ártatlanságról.

Tizenhárom

(Thirteen, amerikai filmdráma, 101 perc, 2003) R.: Catherine Hardwicke. Fsz.: Evan Rachel Wood, Holly Hunter, Nikki Reed, Deborah Unger.

Gyereklányok elképesztő kalandjai szexszel, droggal, rock and rollal az amerikai kertváros kegyetlen dzsungelében. Sundance-nyertes amerikai független darab.

Túl közeli rokon

(Bratia ako sa patrí, szín. fel. am. vígj. 118 p. 2003) R.: Bobby Farrelly, Peter Farrelly. Fsz.: Matt Damon, Meryl Streep, Greg Kinnear, Eva Mendes.

Mit tehet az egyszerű sziámi ikerpár, ha egyikük hollywoodi sztár akar lenni, a másik pedig fülig szerelmes? Négy szem többet lát, mégsem lehetnek örökké egymás nyakában!

Az utolsó szamuráj

(The Last Samurai, szín. fel. am.-új-zélandi-jap. tört. 154 p. 2003) R.: Edward Zwick. Fsz.: Timothy Spall, Tom Cruise, Tony Goldwyn, Ken Watanabe.

Amerikai tanácsadó modern hadsereg felállításában segédkezik a XIX. századi japánban, de fogságba esése után a hagyományos értékek mellett kiálló, lázadó szamurájok közé áll. Hősies és látványos háborús dráma Az 54-ik hadtest rendezőjétől.

Válás francia módra

(Rozvod po francúzsky, szín. fel. am.-ír. vígj. 117 p. 2003) R.: James Ivory. Fsz.: Naomi Watts, Romain Duris, Kate Hudson, Leslie Caron.

Kaliforniai lányok könnyed kalandokkal ápolják a válás okozta sebeket a szerelmek városában.

Volt egyszer egy Mexikó

(Once Upon a Time in Mexico, szín. fel. am.–mex. akcióf. 102 p. 2003) R.: Robert Rodriguez. Fsz.: Antonio Banderas, Willem Dafoe, Johnny Depp, Salma Hayek.

Egy utolsó dobhártya-szaggató akkordmenet a mexikói puszta Sobri Jóskájától. El Mariachinál csak a gitártokja veszélyesebb; meg a félőrült Johnny Depp műkeze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?