Beyoncé magyarázkodik

MTI-HÍRBírálatokat váltott ki az Egyesült Államokban Beyoncé, amiért felhasználta a Challenger amerikai űrrepülőgép katasztrófájáról készült hangfelvételt december elején piacra dobott új lemezén.A Beyoncé című album XO című száma az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA egyik szóvivőjének hangjával k

MTI-HÍR

Bírálatokat váltott ki az Egyesült Államokban Beyoncé, amiért felhasználta a Challenger amerikai űrrepülőgép katasztrófájáról készült hangfelvételt december elején piacra dobott új lemezén.

A Beyoncé című album XO című száma az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA egyik szóvivőjének hangjával kezdődik, amint nyilvánosságra hozza a részleteket a Challenger űrrepülőgép 1986-ban történt katasztrófájáról, amelyben hét asztronauta életét vesztette.

June Scobee Rodgers, Dick Scobeenak, a Challenger parancsnokának az özvegye az amerikai ABC televízióban kijelentette: csalódást okozott neki az, hogy „egy érzelmileg ilyen nehéz pillanat” felvételeit felhasználták egy popslágerben. Clayton Anderson, a NASA korábbi űrhajósa „teljesen érzéketlennek” nevezte azt a döntést, hogy a hangfelvételt beépítették egy dalba.

Beyoncé közleményben utasította vissza a vádakat. „Az XO című dalt azzal a szándékkal vettük fel, hogy segítsük begyógyítani azoknak a sebeit, akik elvesztették a szeretteiket a tragédiában. Együtt érzek a Challenger katasztrófája áldozatainak családjaival” – hangsúlyozta az amerikai popdíva.

A hangfelvétel felhasználása azt a célt szolgálta, hogy „emlékeztessen minket arra, történhetnek váratlan dolgok, ezért szeretni és méltányolni kell minden egyes percet, amelyet azokkal tölthetünk, akik a legtöbbet jelentenek számunkra”– magyarázta közleményében Beyoncé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?