Ben Stiller, a rocksztár

JUHÁSZ KATALINMegannyi amerikai filmvígjáték sztárja, Ben Stiller tinédzser korában egy Capital Punishment nevű rockbandában dobolt.

JUHÁSZ KATALIN

Megannyi amerikai filmvígjáték sztárja, Ben Stiller tinédzser korában egy Capital Punishment nevű rockbandában dobolt. Ebben még nincs semmi rendkívüli, hiszen több filmszínész kacérkodott már zenéléssel, a Capital Punishment albumát viszont most készül megjelentetni egy alternatív zenére szakosodott kiadó.

A felvételek 1982-ben készültek, a csapat akkor saját pénzből 500 példányban kinyomatta a Roadkill című albumot, de állítólag egyetlen darab sem fogyott el belőle, legalábbis nem pénzért – a tagok szétosztogatták az egész kupacot a barátaik között. Tavaly aztán az anyag felkerült az internetre, és váratlanul zajos sikert aratott. Ezért a New York-i Captured Tracks lemezcég úgy döntött, piacra dobja az albumot, méghozzá bakelit-verzióban.

A Capital Punishment (Halálbüntetés) basszusgitárosa, Peter Swamm egyébként köztiszteletben álló bíró lett Arizona államban. Az Arizona Republic című lapnak nyilatkozva szót ejtett egy rapcsapatról is, amelyet később Ben Stillerrel közösen alapítottak. Swann bíró viccesen megjegyezte, hogy a Sucker MCs hangzását később a Beastie Boys nyúlta le. Ezzel nyilván a Beastie Boys plágium-perére célzott, (amelyben épp a napokban hirdettek ítéletet), aztán gyorsan hozzátette, hogy „ők körülbelül hatszázszor jobbak voltak nálunk”.

A Sucker MCs zenéjének hiányában ennek nem tudtunk utánajárni, a Capital Punishment számos dalát azonban bárki meghallgathatja a YouTube videomegosztón. Közülük talán a játékos Delta Time és a címadó Roadkill a legizgalmasabb. Utóbbi tele van kísérleti elektronikával és meglepő váltásokkal, az énekes pedig vérfagyasztónak szánt hangokat ad ki magából. Az akkor tizenhat-tizenhét éves srácok nem a kitaposott utat választották, azaz igazi kis lázadókkal van dolgunk. A dalok hangzása pedig bájosan idézi meg a nyolcvanas évek sufnituning hangulatát, amikor minden harmadik amerikai garázsban zenekarok próbáltak, a majdani nagy stadionkoncertekről álmodozva.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?