Előkelő helyeken a Söndörgő lemeze

kép

A rangos 10. helyre került a Söndörgő Gyezz című lemeze az irányadó nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe (WMCE) legfrissebb kiadásában, a Songlines Magazin pedig Top Of The World listájának első helyére rangsorolta.

Az amerikai GroundUP Music kiadónál idén megjelent Gyezz című anyagot a Söndörgő a világhírű jazz-szaxofonos, Chris Potter közreműködésével készítette.

A zenekar friss lemeze egyetlen magyarként szerepel az európai zenei rádiós szakemberek által összeállított augusztusi WMCE-n. A listát fekete-afrikai előadók vezetik: Bassekou Kouyaté & Amy Sacko az első Djudjon című lemezével (kiadó: One World), a marokkói Asmaa Hamzaoui & Bnat Timbouktou L'Bnat című anyaga (Ajabu!) a második, az elefántcsontparti Dobet Gnahoré Zouzou című korongja (Cumbancha) pedig a harmadik.

A három Eredics fivért és egy unokatestvérüket felvonultató Söndörgő zenéje a Vujicsics együttes örökségét viszi tovább, miközben egyedi stílust alakított ki. A csaknem három évtizede alakult Sön-dörgő zenéje délszláv hagyományokra épít, azonban folyamatosan keresik a jelenben is érvényes és érdekes irányokat és zenei utakat. Elsődleges hangszerük a szerb és magyar népzenében egyaránt népszerű tambura, de hangzásképük fontos elemei a fúvósok és a harmonika is. A Gyezz című albumon Chris Potter játéka új dimenziót adott a zenekar dinamikus hangzásához.

A Gyezz a kilencedik lemezük, a 2014-ben megjelent Tamburocket – Hungarian Fireworks vezette is a World Music Charts Europe-ot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?