Bandor Éváé a Lőrincz Margit Emlékgyűrű

Komárom |

<p>Nem ismétli meg az elmúlt évad közel 200 előadásos, megerőltető turnékat is magában foglaló teljesítményét az idei évadban a Jókai Színház – tájékoztatta a tegnapi évadnyitó társulati ülés résztvevőit Tóth Tibor igazgató.</p>

Maradnak a korábban megszokott 150-160 előadásnál. „Az egyik szemem nevet, a másik sír emiatt: színészként megértem a kollégák megkönnyebbülését, hiszen tudom, mennyire fárasztó volt számukra a mögöttünk lévő évad. Igazgatóként viszont nem örülök ennek, mert az alacsonyabb előadásszám egyben kisebb bevételt is jelent. Éppen ezért folyamatosan keressük az egyéb forrásokat, mecénásokat” – mondta. Annál inkább, mivel a fenntartó Nyitra megye már jelezte: az intézmény 2012-es támogatása az idei szinten marad; ez viszont közel 20 százalékkal alacsonyabb a 2009-es normatív támogatásnál. A gazdasági nehézségek ellenére sem a bérletek, sem a belépőjegyek árát nem emeli a színház.

„A repertoár összeállításánál mindig felmerül a dilemma, hogy a szakmának, a közönségnek akarjon-e megfelelni a színház, vagy az alkotóknak legyen lehetőségük alkotókedvük kiélésére. Néha nehéz összeegyeztetni e három szempontot. A most műsorra tűzött darabok remélhetőleg a szórakoztatáson túlmutatva szakmailag is sikeresek lesznek” – tette hozzá Tóth Tibor. Az idei évad öt bemutatója a következő: Szász Péter–Verebes István: Whisky esővízzel (zenés vígjáték, rendező: Verebes István), Móricz Zsigmond: Sári bíró (színmű, rendező: Görög László), Székely János: Caligula helytartója (dráma, rendező: Béres Attila), Gogol: A revizor (komédia, rendező: Méhes László), valamint vendégjátékként Ahlfors Bengt: Színházkomédia (tragikomédia, a Békés Megyei Jókai Színház előadásában, rendező: Tege Antal). A gyerekeknek saját előadásban Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika című zenés mesejátékot (rendező: Laboda Ervin), valamint a győri Forrás Színház vendégjátékaként Németh Ervin: Szivárvány szép kapujában című zenés mesejátékot (rendező: Pataki András) kínálják. A Vasmacska Stúdiószínpadon Gyöngyszemeink elnevezéssel zenés irodalmi előadások lesznek magyar szerzők műveiből.

A társulati ülés záróakkordja a Lőrincz Margit Emlékgyűrű átadása volt. A díjat minden évben az a 40 év alatti színésznő kapja, aki az adományozó szerint az előző évad legkiemelkedőbb alakítását nyújtotta. Idén ezt a kitüntetést Bandor Éva vehette át, aki az évadzárón már megkapta a Ferenczy Anna Díjat és az Évad legjobb színészi alakításáért járó elismerést is. Mint Lőrincz Margit fogalmazott, kiváló színészi képességei mellett nagyra becsüli azt a tényt, hogy a számtalan szakmai siker és dicséret ellenére Bandor Éva megmaradt annak az egyszerű, kedves embernek, amilyennek több mint 10 évvel ezelőtt egy közös munkájuk során megismerte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?