Az Omega együttes Kassán

Kassa. A legöregebb rockerek sem emlékeznek rá, mikor koncertezett utoljára magyarországi zenekar a kassai szabadtéri színpadon, ahol ma este az Omega lép fel. Az év nagy részében kihasználatlanul álló amfiteátrum utoljára 1998-ban volt „dugig” tele, amikor Luciano Pavarotti látogatott Kassára.

Kassa. A legöregebb rockerek sem emlékeznek rá, mikor koncertezett utoljára magyarországi zenekar a kassai szabadtéri színpadon, ahol ma este az Omega lép fel. Az év nagy részében kihasználatlanul álló amfiteátrum utoljára 1998-ban volt „dugig” tele, amikor Luciano Pavarotti látogatott Kassára. Egyelőre nem tudni, sikerül-e Kóbor Jánoséknak is kitetetniük a „Megtelt” táblát, annyi azonban bizonyos, hogy a magyarok mellett a helyi szlovákok is érdeklődéssel várják a mai koncertet. A negyvenes-ötvenes generáció számára ugyanis annak idején az Omega jelentette az új „nyugati” törekvéseket a rockzenében, mivel sokkal naprakészebbek voltak, és többet értek el, mint a szlovákiai zenekarok. A kassai regionális sajtó hetek óta az egykori keleti blokk egyetlen igazi sztárzenekaraként reklámozza az Omegát.

A zenekar azt ígéri, az ilyenkor kötelezőnek számító régi slágerek mellett a megjelenés előtt álló vadonatúj lemezről is felhangzik három dal a koncerten. Ezekről egyelőre csupán annyit tudni, hogy „tipikusan omegás dalok”, és hogy a magyar kereskedelmi rádiók már játsszák őket.

Kóborék előzenekara a rozsnyói Sexit lesz, akik két éve már játszottak az Omega előtt Dunaszerdahelyen, 1996-ban pedig az Iron Maiden előzenekara voltak Pozsonyban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?