Az olvasás tanításáról

Melyek az olvasástanítás leghatékonyabb módszerei, ki tanítja a pacsirtát énekelni, megtudhatják a Katedra januári számából. Csanda Gábor irodalomkritikus az olvasás szépségeit ecseteli. N.

Melyek az olvasástanítás leghatékonyabb módszerei, ki tanítja a pacsirtát énekelni, megtudhatják a Katedra januári számából. Csanda Gábor irodalomkritikus az olvasás szépségeit ecseteli. N. Tóth Anikó író, pedagógus alma materére emlékezik vissza, Németh Zoltán irodalomkritikus, költő dióhéjban ismerteti a kortárs magyar irodalom legszembetűnőbb jelenségeit. A folyóirat beszélgetést közöl László Bélával, a nyitrai Konstantin Egyetem közelmúltban megalakult Közép-európai Tanulmányok Karának dékánjával. Kodály örökében címmel Mészáros Magdolna a Magyar Kodály Társaság tevékenységéről tájékoztatja az olvasókat. Nagy Erzsébet a számítógépen írt dokumentumok szövegének formázásához nyújt segítséget, Kiss László a rejtjelezésről, azaz az adatok titkosításáról közöl hasznos információkat. A gyermekek filozófiaoktatásával kapcsolatban osztja meg gondolatait egy budapesti középiskolai tanár. A méltatlanul elfeledett költő, Édes Gergely alakját idézi fel a lap irodalombarát és a szó-biznisz iránt érdeklődő olvasói számára Cseh Gizella. Horváth Géza matematikatanár a szakaszos tizedes törtek és a főnixszámok világába kalauzolja az érdeklődőket. A folyóirat tartalmaz számos pályázati és egyéb felhívást, könyv- és kulturális programajánlót. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?