AZ MKKI HĺREI

Pozsony. Holnaptól november 20-áig tart a Városi Kulturális Napok rendezvénysorozata, melynek nyitókoncertje a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete támogatásával jöhetett létre.

Pozsony. Holnaptól november 20-áig tart a Városi Kulturális Napok rendezvénysorozata, melynek nyitókoncertje a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete támogatásával jöhetett létre. Holnap 18 órakor kezdődik a pozsonyi Prímáspalota Tükörtermében Csereklyei Andrea és Ocsovai János operaénekesek előadóestje Nagy Ervin zongoraművész kíséretével. A koncerten részleteket hallhatnak Verdi, Rossini, Puccini, Csajkovszkij, Mozart, Bizet, Gounud és Lehár műveiből.

Pozsony. Október 17-től 19-ig, három napon keresztül nemzetközi tudományos konferenciának ad otthont az intézet. Az iskolai filozófia Magyarországon a 16.-19. században című konferenciát az intézet a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar nyelv és Irodalom Tanszékével, valamint a Szlovák Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetével közösen rendezi. A tanácskozás az MKKI nagytermében 17-én csütörtökön 9 órakor kezdődik.

Pozsony. A Pozsonyi Dzsessznapok október 18-a és 20-a között a már megszokott helyszínen, a pozsonyi Művelődési és Pihenőparkban kerül megrendezésre. Az idei nemzetközi dzsesszfesztiválon Magyarországot a DJABE együttes képviseli. A zenekar hangzásvilágában izgalmasan ötvöződnek az ősi egzotikus elemek a funky és a dzsessz elemeivel. A koncertet a PKO nagytermében október 18-án pénteken este 8 órakor hallhatják.

Pozsony. Október 18-án este 7 órakor kerül sor a Honvéd Táncszínház vendégszereplésére Pozsonyban. A rózsavölgyi Cultus Művelődési Központban a Magyar rapszódia című válogatást láthatják a Kárpát-medence legszebb táncaiból. Jegyelővétel a Kultúra Könyvesboltban, a Szőttes Irodában, valamint a Cultus Művelődési Központban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?