Apósok akcióban

Míg az anyós a népi legendárium, a kabaréelőadások és a rossz viccek állandó szereplője, addig az após rendszerint szerényen várakozik a háttérben, fizeti a számlákat, nyírja a gyepet és sétáltatja a kutyát.

Míg az anyós a népi legendárium, a kabaréelőadások és a rossz viccek állandó szereplője, addig az após rendszerint szerényen várakozik a háttérben, fizeti a számlákat, nyírja a gyepet és sétáltatja a kutyát. De ha már a szemetet is kivitte és lemosta a kocsit, akkor néha megmenti a világot és elbánik a nemzetközi fegyvercsempészekkel. Például akkor muszáj mindezt megtennie, ha leendő apóstársa, aki ártalmatlan fénymásoló ügynöknek mondja magát, már az első találkozón életveszélyes helyezetek egész sorába keveri. Például elkábítva magával cipeli pár titkos tárgyalásra, ahol aztán az elvetemült Halálos Kobraként mutatja be, felkeltve ezzel nem csupán a bűnözők, de az FBI érdeklődését is.

Szóval mit várhat az ember egy ilyen apóstárstól és hogyan alakulnak az illető csemetéjének házasulási és túlélési esélyei, és egyáltalán, mit lehet csinálni egy lopott orosz nukleáris tengeralattjáróval? Csupa őrjítő kérdés, de senki ne izguljon, teljesen ártalmatlan vígjátékról van szó!

Michael Douglas pozitív hősként és szépfiúként egyre ritkábban állja meg a helyét, viszont született komikus és a vagány titkos ügynök szerepében igazán elemében érzi magát, ám a műsort mégis az ártalmatlan külsejű Albert Brooks lopja el. Az ő jóravaló, de bosszantóan tutyimutyi apóstárs figurája ugyan nem éppen eredeti, mivel minden vígjáték elengedhetetlen alkotóeleme az igazi balek, de ő olyan fapofával és száraz humorral kelti életre a pedáns lábgyógyászt, hogy szinte minden megmozdulása telitalálat. Igaz, az ő alkalmi és alkalmatlan párosukon kívül legfeljebb David Suchet jut néhány emlékezetes perchez a kifacsart ízlésű és modorú francia főgonosz szerepében – már megint az átok franciák a hunyók, hogy nem férnek a bőrükbe! –, de hát kicsire nem adunk... (est)Apósok akcióban (The In-Laws), színes, amerikai-német film, 2003, 95 perc, Rendezte: Andrew Fleming, Szereplők: Albert Brooks, Michael Douglas, Candice Bergen, Robin Tunney, Ryan Reynolds

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?