Anglia kincse Budapesten

A minap megkérdezték, hogy mi a legmeglepőbb számomra az elmúlt egy évtized popzenéjéből. Gondolkodás nélkül rávágtam: Robbie Williams páratlan pályafutása.
Tegnapelőtt volt tizenegy éve, hogy Robbie kilépett fiúcsapatából, a Take Thatből, mondván: ezentúl szólóban képzeli el jövőjét.

A minap megkérdezték, hogy mi a legmeglepőbb számomra az elmúlt egy évtized popzenéjéből. Gondolkodás nélkül rávágtam: Robbie Williams páratlan pályafutása.

Tegnapelőtt volt tizenegy éve, hogy Robbie kilépett fiúcsapatából, a Take Thatből, mondván: ezentúl szólóban képzeli el jövőjét. Ha akkor valaki azt mondja nekem, hogy tizenegy évvel később megközelítőleg 63 ezer embert várnak budapesti koncertjére, nem kinevetem, hanem gúnyosan kiröhögöm. Elképzelhetetlennek tűnt az ilyesmi. Olyannyira, hogy akkortájt senki sem adott volna még egy lyukas garast sem a kábítószergondokkal és depresszióval küzdő ficsúr karrierjéért. A kezdetek a várakozásnak megfelelően alakultak. A ’97-es Old Before I Die című dala kapcsán még a mindenkit dicsérő első számú német tinimagazin is leírta őt, egy pontot adott a felvételére – nem is emlékszem, ezt megelőzően mikor minősített le ennyire szerzeményt és előadóját. Aztán jött ’97 vége, és az Angels című dal, leginkább ez indította be karrierjét. Mára az angol zeneipar legnagyobb alakjává vált, Anglia zenei kincsévé. Ráadásul megérdemelten, a kezdeti botladozások után kétségkívül etalon vált belőle. Hazájában eddig 26 kislemeze jelent meg (beleszámítva a 1 Giant Leap nevű duóval és Maxi Jazz-zel közösen készült My Culture címűt is), közülük mindössze kettő kerülte el a TOP 10-et, és hat listavezető volt. Csak egyvalami nem jött össze neki: a tengerentúli karrier, legutóbbi két albuma már nem is jelent meg odaát.

Robbie ma este nem először lép fel Budapesten. A 2003-as Escapology című lemezének turnéja a magyar fővárost is érintette, akkor a Papp László Budapest Sportarénát töltötte meg. A tavalyi, Intensive Care című korongjának koncertkörútja keretében most a Puskás Ferenc Stadionnal megteszi ugyanezt.

Az előzenekar sem piskóta – ahogy mondani szokás. A dallamos soft-rockot power poppal keverő Orson lép fel az énekes előtt. Az öttagú kaliforniai együttes elsőként Nagy-Britanniában futott be idén márciusban, ahol No Tomorrow című slágere és Bright Idea című albuma is listavezető volt, miközben az USA-ban mindmáig ismeretlen. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?