Alice Munro világhírű kanadai írónő a visszavonulását tervezi

<p>Alice Munro kanadai írónő bejelentette, hogy valószínűleg felhagy az írással. A világ legkitűnőbb novellistái között számon tartott, több nemzetközi irodalmi díjjal kitüntetett 81 esztendős alkotó erről egy közelmúltban adott interjújában beszélt, abból az alkalomból, hogy Dear Life című novelláskötetéért elnyerte a Trillium Book Awardot.</p>

"Nem mintha nem szeretnék írni, de azt hiszem, olyan fázisba értem, amikor az ember elkezd kicsit másként gondolkodni az életről. És talán, ha valaki az én koromban jár, nem kíván annyira egyedül lenni, mint amennyire az egy író számára szükséges" - fogalmazott.    Deborah Treisman, a The New Yorker irodalmi szerkesztője csütörtökön elmondta, hogy Munro, aki gyakran publikál a lapban, tavaly óta nem küldött nekik új írást. Az írónőtől legutóbb az Amundsen című novella jelent meg a magazinban 2012 augusztusában. A Dear Life című kötetet ősszel adták ki.    Tavaly a nyolcvanadik évében járó Philip Roth amerikai regényíró is bejelentette visszavonulását. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?