A zaklatott mai élet ritmusa

Budapest. Elkészült Sándor Pál rendező legújabb filmje; a Noé bárkája című alkotást jövőre, a 38. Magyar Filmszemlén mutatják be. A Balázs Béla-díjas filmrendező az elmúlt 18 évben nem készített játékfilmet.

Budapest. Elkészült Sándor Pál rendező legújabb filmje; a Noé bárkája című alkotást jövőre, a 38. Magyar Filmszemlén mutatják be. A Balázs Béla-díjas filmrendező az elmúlt 18 évben nem készített játékfilmet.

Sándor Pál elmondta: a Noé bárkájának megírására az elmúlt évek élettapasztalata, valamint barátjának, Simó Sándornak az elvesztése késztette. Hozzáfűzte, hogy nem szeretne még egyszer ilyen hosszú szünetet tartani. „Eddig nem állt össze bennem olyan történet, amit el tudnék mesélni. Most olyan film született, ami erről az országról és ezekről az emberekről engem érdekel” – fogalmazott. Beszámolt arról, hogy a Noé bárkája különbözik eddigi munkáitól, a zaklatott mai élet ritmusát mutatja. A történet egy pesti bérházban játszódik, ahol az egymást utáló emberek felkészítik a nyugdíjas moziigazgatót egy televíziós vetélkedőre, amelynek kapcsán megszűnik a gyűlölet, és újra egy közösséggé áll össze a ház. A főszereplők Törőcsik Mari, Garas Dezső és Kállai Ferenc, a forgatókönyv „rájuk íródott”. A film operatőre Szabó Gábor, zenéjét Yonderboi, vagyis Fogarasi László szerezte.

Sándor Pál utolsó nagyjátékfilmje az 1988-ban készült Miss Arizona volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?