A vakáció jegyében

A Katedra júniusi száma vezércikkben köszönti a közelmúltban tevékenységének elismeréséül Pro Probitate Díjban részesült Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségét. A lap magángalériájában ez alkalommal Juhász László osztja meg gondolatait kedvenc festményéről.

A Katedra júniusi száma vezércikkben köszönti a közelmúltban tevékenységének elismeréséül Pro Probitate Díjban részesült Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségét. A lap magángalériájában ez alkalommal Juhász László osztja meg gondolatait kedvenc festményéről. A Katedra munkatársai tanárokat kérdeztek arról, valóban elegendő idejük jut-e pihenésre a szünidő két hónapja során. A folyóiratban interjú olvasható a Katedra Társaság leköszönő elnökével, Csicsay Alajossal, és A. Szabó Lászlóval, a szervezet közelmúltban megválasztott új elnökével. Alabán Ferenc, a Bél Mátyás Tudományegyetem Filológiai Karának dékánhelyettese a besztercebányai magyar szakos képzéssel ismerteti meg az olvasókat. Csáky Károly néprajzkutató Fehér Dániel egykori növényfiziológusra emlékezik, Horváth Géza zselízi matematikatanár a Katedra-versenyek hasznosságára hívja fel a figyelmet. A lap mellékletben közli a Katedra-versenyek döntőjének végeredményét. Kiss Péntek József írásában a színház szeretetére való nevelés fontosságát hangsúlyozza. Tomolya Róbert füleki gimnáziumi tanár az Infoprog 2002 elnevezésű országos számítástechnikai verseny eseményeiről nyújt összefoglalót. Diákok aranyköpéseiből ad közre egy újabb csokornyit Kardos Gy József tanár. Csicsay Károly a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny döntőjén történtekről számol be. Légrádi László nyugalmazott tanár a nehezen kezelhető gyerekek érzelmi nevelésével kapcsolatos problémákra figyelmeztet. A lapból megtudhatjuk, melyek a tanulók ellenőrzésének alapvető formái. A folyóirat júniusi száma az állandó rovatok mellett – Tallózó, Nyelvtisztogató, Iskoláink életéből – tartalmazza az elmaradhatatlan művelődéstörténeti posztert is, mely ezúttal Kassák Lajost mutatja be. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?