A Smer az utolsó percig osztja az állami pénzeket

Pozsony. A leköszönő kormány gazdasági minisztere, Vazil Hudák az egyik utolsó intézkedéseként 48 millió eurós állami támogatást hagyott jóvá a rózsahegyi Mondi SCP papírgyárnak, amelynek a társtulajdonosa közel áll a Smerhez – figyelmeztetett tegnap Jana Kiššová, az SaS parlamenti képviselője.

Pozsony. A leköszönő kormány gazdasági minisztere, Vazil Hudák az egyik utolsó intézkedéseként 48 millió eurós állami támogatást hagyott jóvá a rózsahegyi Mondi SCP papírgyárnak, amelynek a társtulajdonosa közel áll a Smerhez – figyelmeztetett tegnap Jana Kiššová, az SaS parlamenti képviselője. A jól menő cégnek az említett összegért cserébe ráadásul új alkalmazottakat sem kell felvennie. Hudák az állami támogatásról saját hatáskörben döntött, amit a Smer képviselői által nemrég elfogadott jogszabály tesz lehetővé. „A támogatáshoz már a kormány hozzájárulására sincs szükség” – figyelmeztet az ellenzéki képviselő. Kiššová szerint, ha az átlagos adóterheket vesszük alapul, akkor a 48 millió eurós támogatásra 40 ezer kisebb szlovákiai cégnek kellett összeadnia a pénzt az általuk befizetett adó formájában. „Míg a vállalkozókról az utolsó bőrt is lehúzzák, az állami pénzeket a szponzoraik között osztják szét” – tette hozzá Kiššová.

„A leköszönő kormány semmilyen állami támogatást nem adományozott, csak kiadtunk egy határozatot, amelyet még a versenyhivatalnak és az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia. Ez a folyamat akár másfél évig is eltarthat, és a cég csak ezt követően juthat hozzá a pénzhez” – nyilatkozta Michal Dzurjanin, a gazdasági tárca sajtóosztályának a vezetője. (TASR, vlv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?